Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η Μπάγερν διέλυσε τις όποιες αυταπάτες των «μπλαουγκράνα»

Η Μπάγερν διέλυσε τις όποιες αυταπάτες των «μπλαουγκράνα»

Ο Γιώργος Χελακης γράφει για την Βαυαρική ποδοσφαιρική μηχανή που ισοπέδωσε την Μπαρτσελονα χωρίς να χρειαστεί να έχει συνέχεια το πόδι στο γκάζι…

Το μεγάλο θέμα δεν είναι η άνετη νίκη της Μπαγερν μέσα στο Καμπ Νου. Είναι η αγωνιστική εξαφάνιση της Μπαρτσελόνα στο πρώτο της παιχνίδι στο Τσαμπιονς Λιγκ στην μετά τον Μεσι εποχή. Η ομάδα του Κουμαν ολοκλήρωσε το πρώτο ημίχρονο χωρίς τελική προσπάθεια. Η Μπαρτσελόνα που ξέραμε υπήρχε μόνο με τις φανέλες της στο γήπεδο. Όλα τα άλλα που θα έπρεπε να την θυμίζουν απουσίαζαν.

Ακόμα και το 3-5-2 που εφάρμοσε ο Ρόναλντ Κουμαν ήρθε να υπογραμμίσει την αμυντική ανασφάλεια που από τον κόουτς φαίνεται να περνά μέσα στην ομάδα. Η Μπαγερν που με τα λεφτά που έχει στα ταμεία της θα μπορούσε να αγοράσει τον Μεσι και όποιον άλλο ήθελε εξακολουθεί να κάνει την δουλειά της με παίκτες όπως ο τρελό-Τόμας Μίλερ και άλλους που τους συστήνει στο ευρωπαϊκό κοινό όπως ο Ντέιβις την περασμένη χρονιά και ο Μπουσιαλα φέτος.

Από τη στιγμή που ο Λεβαντοφσκι κάνει την δουλειά του καλύτερα από τον καθένα οι Βαυαροί θα διατηρούνται σε top επίπεδο. Γράψαμε στην αρχή για τον Κουμαν. Δεν είναι αμέτοχος ευθυνών για την τραγική εικόνα που παρουσίασαν οι μπλαουγκράνα αλλά για τα άδεια ταμεία της ομάδας και τα δυσθεώρητα χρέη της δεν έχει την ευθύνη.

Ας αφήσουμε όμως κατά μέρος τα συστήματα. Είναι σαφές ότι ο Αραουχο είναι ακόμα… αγουρος για αυτό το επίπεδο. Ο Έρικ Γκαρθία μετακόμισε γιατί περίσσευε στη Σίτι και ο Πικε δεν μπορεί πιάνα ανταποκριθεί σε υψηλό επίπεδο. Η φάση του τρίτου γκολ που ο Λεβαντοφσκι πετάγεται μπροστά τους για να πάρει το ριμπάουντ και να σκοράρει μαρτυρά του λόγου το αληθές.

Πέρα από αυτό βλέπεις στον ένα πάγκο τον σχετικά νέο και φιλόδοξο Ναγκελσμαν και από την άλλη τον… παραγινωμενο Κουμαν και βγάζεις συμπέρασμα. Η Μπαγερν βγάζει φρεσκάδα και η Μπσρτσελονα μια δυσθυμια στα όρια της πληξης. Τι κι αν είχε στο γήπεδο τον Πεδρι και τον Γιουσούφ Ντεμιρ τον μικρότερο μετά τον Μεσι που έπαιξε με την ομάδα σε Τσαμπιονς Λιγκ. Η Μπαγερν πέτυχε το 23ο διαδοχικό της γκολ και έδειξε ότι είναι ικανή και φέτος να επιχειρήσει να το πάει μέχρι τέλους διεκδικώντας το τρόπαιο.

Σφίζει από υγεία της οικονομικής συμπεριλαμβανομένης και αν κάτι έχει να την απασχολεί κάτι αγωνιστικά είναι η άμυνα της. Στο Καμπ Νου δεν την χρειάστηκε αλλά σε πιο δύσκολα παιχνίδια είναι που θα δοκιμαστεί η αξιοπιστία της.

Μπορεί να μην έχει πια τον Αλάμπα αλλά ο Ντέιβις είναι μαζί με τον Ρόμπερτσον οι καλύτεροι αριστεροί μπακ χαφ στον κόσμο. Οι Βαυαροί πήγαν στην Βαρκελώνη και διέλυσαν τις αυτσπατες6των μπλαουγκράνα για τις φετινές δυνατότητες τους. Εκτός αν πιστεύουν πως η ζημιά έγινε επειδή απουσίαζε ο τραυματίας Αγκουερο…

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024