Κεραμέως – Θα έτρεχα να εμβολιάσω τα παιδιά μου – Πότε θα κλείνουν τμήματα
Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως μίλησε για το πώς θα διαχειρίζονται τα σχολεία την ύπαρξη κάποιου θετικού κρούσματος.
Στη διαχείριση των σχολικών μονάδων μετά τον εντοπισμό κρούσματος σε μαθητές αναφέρθηκε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Η υπουργός έκανε νέα έκκληση για να εμβολιαστούν τα παιδιά.
Όπως σημείωσε η υπουργός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή Σήμερα. με βάση τα πρωτόκολλα που ισχύουν, τα τμήματα στα σχολεία θα κλείνουν μεμονωμένα αν χρειαστεί και δεν προβλέπεται οριζόντιο κλείσιμο του σχολείου.
Σχετικά με την ανησυχία των γονέων για την αλλαγή αυτή στο πρωτόκολλο σε περίπτωση κρούσματος, η υπουργός διευκρίνισε ότι υπάρχουν δυο παράγοντες που διαφοροποιούν τη φετινή χρονιά σε σχέση με την περσινή: «Το εμβόλιο αλλάζει τα δεδομένα και είναι το πρώτο στοιχείο, ενώ το δεύτερο είναι το αυξημένο testing».
Κεραμέως: Ακολουθούμε τη διεθνή τάση
Συγκεκριμένα, η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι αν κάποιος μαθητής βρεθεί θετικός στον ιό, οι συμμαθητές του στο τμήμα θα κάνουν 7 τεστ μέσα στην εβδομάδα. «Ακολουθούμε τη διεθνή τάση. Τα παιδιά θα κάνουν εργαστηριακό τεστ, είναι ασφαλές. Πρέπει να είμαστε ευτυχείς που υπάρχει τόσο αυξημένος έλεγχος. Εβδομάδες συζητάγαμε για το πρωτόκολλο με τους ειδικούς», πρόσθεσε η Νίκη Κεραμέως.

Τι θα γίνει με τις απουσίες
Ερωτηθείς για το αν το σχολείο θα είναι ελαστικό στο ζήτημα με τις απουσίες παιδιών σε περίπτωση κρούσματος επειδή οι γονείς του φοβούνται να το στείλουν για μάθημα, η υπουργός σημείωσε ότι δεν προβλέπεται να χαλαρώσει το σύστημα με τις απουσίες.
Επιπλέον, η κ. Κεραμέως έκανε έκκληση στους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, ενώ υπογράμμισε ότι αν είχε η ίδια παιδιά σε ηλικία που πήγαιναν σχολείο θα τα εμβολίαζε άμεσα: «Απευθύνομαι σε κάθε γονέα. Αν είχα παιδιά στην ηλικία αυτή θα έτρεχα να τα εμβολιάσω. Ελλοχεύουν πολλοί κίνδυνοι για τα παιδιά που δεν είναι εμβολιασμένα. Πρέπει να τα προστατέψουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, η Νίκη Κεραμέως επεσήμανε ότι αποτελεί προτεραιότητα στον τομέα της παιδείας, η διά ζώσης λειτουργία όλων των εκπαιδευτικών μονάδων. «Στόχος μας είναι η προστασία της ατομικής και δημόσιας υγείας αλλά και η παροχή εκπαίδευσης. Οφείλουμε σαν πολιτεία να προσφέρουμε και τα δύο», υπογράμμισε.
Αναφορικά με το ζήτημα εγκατάστασης εμβολιαστικών κέντρων στα σχολεία, όπως προανήγγειλε ότι θα συμβεί στα πανεπιστήμια, η υπουργός διευκρίνισε ότι το ενδεχόμενο αυτό βρίσκεται υπό συζήτηση ωστόσο είναι περίπλοκο καθώς για τον εμβολιασμό των μαθητών χρειάζεται γονική συναίνεση.
- Κόμματα: Στην κινούμενη άμμο του πολιτικού σκηνικού
- Η Silicon Valley στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης
- Για πρώτη φορά πράσινο φως για «φωτοβολταϊκά στο μπαλκόνι»
- Το «Godzilla» Ελ Νίνιο και το νέο σοκ που απειλεί τις τιμές των τροφίμων
- Η τεχνητή νοημοσύνη δημιουργεί ένα νέο ταξικό χάσμα: Οι έχοντες, οι μη έχοντες και οι μη γνωρίζοντες
- Το νέο μουσείο του Τζορτζ Λούκας στο Λος Άντζελες προσφέρει δωρεάν είσοδο στους κατοίκους της γειτονιάς
- Κυπριακό: Τον διορισμό ειδικού εκπροσώπου της ΕΕ προαναγγέλλει η φον ντερ Λάιεν κάνοντας λόγο για νέα δυναμική
- Ιράν: Σειρήνες ήχησαν στο Μπαχρέιν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442