Η υψηλότερη ρόδα παρατήρησης του κόσμου θα γυρίζει στο Ντουμπάι
To Ain Dubai – που σημαίνει «Μάτι του Ντουμπάι» στα αραβικά – έχει προγραμματιστεί να λειτουργήσει στις 21 Οκτωβρίου
Η μεγαλύτερη και ψηλότερη ρόδα παρατήρησης του κόσμου αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία τον επόμενο μήνα στο Ντουμπάι.
To Ain Dubai – που σημαίνει «Μάτι του Ντουμπάι» στα αραβικά – έχει προγραμματιστεί να λειτουργήσει στις 21 Οκτωβρίου. Με ύψος 246 μέτρων, θα είναι η ψηλότερη ρόδα παρατήρησης στον κόσμο, 81 μέτρα πιο ψηλά από το High Roller του Λας Βέγκας, ο οποίος θα υποχωρήσει στη δεύτερη θέση.
Το αξιοθέατο είναι το κεντρικό στοιχείο του νησιού Bluewaters, ένα τεχνητό νησί κοντά στη μαρίνα του Ντουμπάι που άνοιξε το 2018.

Διπλάσιο μέγεθος από το London Eye
«Το Ain Dubai ξεπερνά και το Singapore Flyer 165 μέτρων, ενώ έχει ύψος σχεδόν διπλάσιο από το London Eye», δήλωσε ο Ρόναλντ Ντρέικ, γενικός διευθυντής του αξιοθέατου.
Η δομή διαθέτει 48 κλειστές καμπίνες, μερικές από τις οποίες μπορούν να χωρέσουν έως και 40 επιβάτες. Συνολικά, 1.750 άτομα μπορούν να κινηθούν ταυτόχρονα, ωστόσο, η χωρητικότητα είναι προς το παρόν περιορισμένη λόγω της πανδημίας. Ωστόσο με βάση τα σημερινά δεδομένα, το πολύ 10 άτομα θα μπορούν να επιβιβάζονται σε κάθε καμπίνα, εξήγησε ο Ντρέικ.

Κάθε καμπίνα είναι μεγαλύτερη από δύο διώροφα λεωφορεία τοποθετημένα το ένα δίπλα στο άλλο, σύμφωνα με το Ain Dubai.
Διατίθενται τρεις τύποι καμπινών: οι καμπίνες «παρατήρησης» είναι για τις βασικές βόλτες, οι «κοινωνικές εμπειρίες» περιλαμβάνουν πρόσβαση στο σαλόνι και ένα ποτό και οι «ιδιωτικές» καμπίνες που μπορούν να προσαρμοστούν για δείπνα, επαγγελματικές συναντήσεις και άλλες εκδηλώσεις.
Κάθε πλήρης κύκλος της ρόδας διαρκεί 38 λεπτά και προσφέρει μια πανοραμική θέα της ακτής και του ορίζοντα της πόλης του Ντουμπάι.
- Αντώνης Ρέμος: Η δωρεάν συναυλία στη Θεσσαλονίκη για τα 30 χρόνια του στο τραγούδι
- Δύο νέες επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών στα νότια της Κρήτης
- Τι ισχύει με το μέλλον του Αντετοκούνμπο – Τα «θέλω» των Μπακς σε πιθανό trade
- Οι 9 σταθμοί της Ιθάκης, το μεγάλο ευχαριστώ του Τσίπρα και το ταξίδι που μόλις αρχίζει
- Κόρινθος: Νεκρός βρέθηκε 69χρονος – Φέρει τραύμα από όπλο
- Σίξερς – Νικς 114-144: Σαρωτικοί οι Νεοϋορκέζοι, πέρασαν με… σκούπα στους τελικούς της Ανατολής
- Λυσίας: Ο μεγάλος μάστορας του λόγου (Μέρος Γ’)
- Θεσσαλονίκη: Έρευνες στον ποταμό Λουδία για τη σορό του 54χρονου που δολοφόνησαν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 11.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/francisco-moreno-U8kQFsu9vzw-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442