Κοροναϊός – Καμπανάκι από επιστήμονες – «Η απειλή είναι μεγάλη και για τα παιδιά, γιατί προσβάλλει πολλά όργανα»
«Ο συγχρωτισμός και ο κακός αερισμός στις αίθουσες θα δείξουν εάν υπάρχει πρόβλημα μεταδοτικότητας. Απαραίτητα είναι τα μέτρα προστασίας και τα πολλά τεστ. Έχουμε ακόμα πολύ καιρό για να μπορέσουν τα παιδιά να εμβολιαστούν, ώστε να έχουμε ένα καλό σχολικό έτος. Αυτό είναι το ισχυρότερο όπλο», είπε ο παιδίατρος Μάριος Ανδρέου
Ο κορoναϊός και ιδιαίτερα η μετάλλαξη Δέλτα είναι απειλητικά για τα παιδιά, σύμφωνα με τον Νίκο Καπραβέλο και Μάριο Ανδρέου. Το ισχυρότερο όπλο προστασίας, που θα περιόριζε την μεταδοτικότητα, δεν είναι άλλο από το εμβόλιο.
«Ο συγχρωτισμός και ο κακός αερισμός στις αίθουσες θα δείξουν εάν υπάρχει πρόβλημα μεταδοτικότητας. Απαραίτητα είναι τα μέτρα προστασίας και τα πολλά τεστ. Έχουμε ακόμα πολύ καιρό για να μπορέσουν τα παιδιά να εμβολιαστούν, ώστε να έχουμε ένα καλό σχολικό έτος. Αυτό είναι το ισχυρότερο όπλο», είπε ο παιδίατρος Μάριος Ανδρέου.
«Το καλοκαίρι είδαμε μία υπερμεταδοτικότητα της νόσου στις κατασκηνώσεις των παιδιών. Ήταν κάτι ασυνήθιστο για εμάς. Το καλοκαίρι είχαμε πολλές εισαγωγές πίεση στις ΜΕΘ. Αυτή τη στιγμή βάλαμε μπρος την κινητή ΜΕΘ με 9 κλίνες, τη στιγμή που ο ιός δεν έχει δείξει τα δόντια του. Είναι ένα υπερμεταδοτικό στέλεχος που εξελίσσεται ταχύτητα. Έχουμε πολλά περιστατικά και κρατάμε μία ισορροπία μεταξύ των κλινών covid, αλλά έχουμε κι άλλα νοσήματα και μεγάλα χειρουργεία.
Η απειλή είναι μεγάλη και για τα παιδιά
Η απειλή είναι μεγάλη και για τα παιδιά, γιατί προσβάλει πολλά όργανα. Ο ιός και η μετάλλαξη Δέλτα διασπείρεται σε αυτές τις ηλικίες και μεταλλάσσεται», είπε ο Νίκος Καπραβέλος, Διευθυντής Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου».
Η ανησυχία δεν αφορά μόνο τα παιδιά και τα σχολεία, αλλά γενικά τους κλειστούς χώρους, όπως τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Όλες οι εισαγωγές τον τελευταίο μήνα είναι εισαγωγές από ανεμβολίαστους. Ο εμβολιασμένος θα το περάσει ελαφρά, δεν θα εξελιχθεί η νόσος.
«Η φοβική συμπεριφορά απέναντι στο εμβόλιο μας έφτασε σε αυτό το σημείο. Πρέπει αν πείσουμε με επιστημονικό λόγο ότι το εμβόλιο είναι αξιόπιστο και μας προστατεύει. Η προστασία είναι μέσω εμβολίου. Τα παιδιά πρέπει να είναι στις σχολικές αίθουσες κι όχι πίσω από ένα τάμπλετ. Επιπλέον, εγκρίνεται και το εμβόλιο για μικρότερες ηλικίες», συμπλήρωσε ο κ. Ανδρέου.
Ο κ. Ανδρέου πρότεινε πως θα έπρεπε να υπάρχουν κινητές μονάδες εμβολιασμού στα σχολεία.
- Διχάζει την Ιταλία η υπόθεση του κοσμηματοπώλη που καταδικάστηκε γιατί δολοφόνησε τους δύο ληστές του
- Ουκρανία: 2 νεκροί και 8 τραυματίες σε ρωσικά πλήγματα στην Οδησσό
- Το Ιράν ανταποδίδει τα πλήγματα των ΗΠΑ με επιθέσεις σε εγκαταστάσεις τους στο Κουβέιτ και το Μπαχρέιν
- Καύσωνας Ιουνίου: Τουλάχιστον 12.000 επιπλέον θάνατοι στην Ευρώπη
- Μεξικό: Δολοφόνησαν δημοσιογράφο κοντά στο σπίτι του, δίπλα στον γιο του
- Βρετανία: Απαγορεύουν την πώληση σε παιδιά ενεργειακών ποτών με υψηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη
- Πυρκαγιές σαρώνουν τον Καναδά – Ο καπνός πνίγει μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ
- Κολομβία: Ο εκλεγμένος ακροδεξιός πρόεδρος θα μεταφέρει την πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)








































![Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο είδος πίθηκου στη ΛΔ του Κονγκό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Sans-titre-1-10-315x220.jpg)










Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442