Με χαμόγελο στα χείλη, δήλωση αρνητικού σελφ τεστ στα χέρια, αλλά και θερμομέτρηση έφτασαν σήμερα το πρωί οι μαθητές του 87ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, όπου μετέβη για τον αγιασμό και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Όπως είπε η υπουργός κατά την άφιξή της -όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για την ετοιμότητα των σχολείων- «όλα είναι έτοιμα», ενώ ευχήθηκε καλή χρονιά.

«Θέλω να ευχηθώ μια πολύ καλή σχολική χρονιά για όλους. Να ξεκινήσω λέγοντας ένα μεγάλο ευχαριστώ σε εσάς τα παιδιά, στους δασκάλους σας, στους γονείς σας, στα μέλη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης γιατί όλοι φροντίζουν ούτως ώστε να έχετε το πιο ασφαλές περιβάλλον στο σχολείο», ανέφερε η υπουργός κατά τη διάρκεια του αγιασμού, ενώ ρώτησε τα παιδιά αν χαίρονται που ξεκινούν τα σχολεία απατώντας με μια φωνή «ναι».

«Φέτος θα αλλάξουν πράγματα στο σχολείο, θα έχετε νέα μαθήματα όπως ο εθελοντισμός, η προστασία του περιβάλλοντος να σας δώσουν ακόμα περισσότερα ερεθίσματα. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα στελέχη της εκπαίδευσης αλλά και στους γονείς που παρακολουθούν με αγωνία την πρώτη μέρα στο σχολείο», σημείωσε, σύμφωνα με το grtimes. Κλείνοντας, ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά, με ασφάλεια.

Για καινούργια χρονιά και ένα καινούργιο ξεκίνημα, μίλησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος ευχήθηκε να κυλίσουν όλα ομαλά.

«Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, φρόντισε όλο αυτό το διάστημα να προσφέρει τις καλύτερες δυνατές υποδομές. Θα είμαστε δίπλα στις σχολικές επιτροπές, τους καθηγητές, τους γονείς», τόνισε.

«Επιτέλους και πάλι τα παιδιά είναι στον φυσικό τους χώρο», σχολίασε η αντιδήμαρχος Παιδείας, Ιωάννα Κοσμοπούλου, τονίζοντας ότι η σημερινή ημέρα συμβολίζει μια επάνοδο στην κανονικότητα για τα παιδιά και για τη χώρα. «Το στοίχημα είναι μεγάλο, πρέπει να μείνουμε όλοι υγιείς και τα παιδιά όλη τη χρονιά στις τάξεις τους», επισήμανε, υπογραμμίζοντας ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης θα είναι δίπλα τους.

Πάντως για λίγα λεπτά επικράτησε συνωστισμός, όταν οι γονείς έφεραν όλοι μαζί τα παιδιά τους στο σχολείο, με τον διευθυντή και τους εκπαιδευτικούς να κάνουν τα «αδύνατα δυνατά» έτσι ώστε όλα να κυλίσουν γρήγορα και ομαλά και δεν υπήρξαν προβλήματα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο