Με 4-2-3-1 ο Παναθηναϊκός στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να επιφυλάσσει μια έκπληξη. Αυτή είναι η χρησιμοποίηση του Αϊτόρ στο ένα άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής και όχι του Χατζηγιοβάνη. Στο αρχικό σχήμα Βιτάλ και Λούνκβιστ, στον πάγκο ο Παλάσιος.
Συγκεκριμένα, ο Παναθηναϊκός θα παίξει με τον Διούδη στο τέρμα, δεξιά τον Κώτσιρα, αριστερά τον Χουάνκαρ και στο κέντρο της άμυνας Σάρλια και Βέλεθ.
Μαουρίσιο και Ρούμπεν θα είναι οι δύο αμυντικοί μέσοι, με τον Λούντκβιστ μπροστά τους, τους Βιτάλ και Αϊτόρ στα δύο άκρα και τον Καρλίτος στην κορυφή της επίθεσης.
Οι δύο ομάδες θα «λύσουν» τις διαφορές τους στην ρεβάνς του Λονδίνου, με τους «κανονιέρηδες» να έχουν ένα μικρό προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό, μετά την αποψινή ισοπαλία στο Μετροπολιτάνο.
Η Άρσεναλ άνοιξε το σκορ της αναμέτρησης χάρη σε πέναλτι του Γιόκερες στο 44' ενώ στο 56′ ο Άλβαρες ισοφάρισε σεε 1-1 για την Ατλέτικο και πάλι από τα 11 βήματα.
Ο ΠΑΟΚ δέχθηκε 46 πόντους στο 2ο ημίχρονο, πέτυχε μόνο 33 κι έτσι δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί το +6 με το οποίο είχε νικήσει στο 1ο παιχνίδι. Δεύτερη σερί χρονιά τροπαιούχος στο Europe Cup η Μπιλμπάο.