Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΔΕΘ - Μητσοτάκης - Το Μετρό της Θεσσαλονίκης θα είναι έτοιμο στα τέλη του 2023

ΔΕΘ – Μητσοτάκης – Το Μετρό της Θεσσαλονίκης θα είναι έτοιμο στα τέλη του 2023

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το περίπτερο του Μετρό Θεσσαλονίκης στη ΔΕΘ και τόνισε ότι η πόλη έχει ταλαιπωρηθεί πολύ και το μετρό θα έρθει να αλλάξει την καθημερινότητα. «Καλώς εχόντων των πραγμάτων στο τέλος του 2023 θα το παραδώσουμε στους πολίτες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Στα τέλη του 2023 προσδιόρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον χρόνο παράδοσης του Μετρό της Θεσσαλονίκης

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το περίπτερο του Μετρό Θεσσαλονίκης στη ΔΕΘ και τόνισε ότι η πόλη έχει ταλαιπωρηθεί πολύ και το μετρό θα έρθει να αλλάξει την καθημερινότητα. «Καλώς εχόντων των πραγμάτων στο τέλος του 2023 θα το παραδώσουμε στους πολίτες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Αμέσως μετά βρέθηκε στο stand της ΤΡΑΙΝΟΣΕ λέγοντας ότι «τον ΟΣΕ τον αγαπάμε και τον προσέχουμε».

Ο πρωθυπουργός έκανε και μια στάση στο περίπτερο της ηλεκτροκίνησης με τα νέα ηλεκτρικά οχήματα και ποδήλατα και στη συνέχεια επισκέφθηκε το περίπτερο του υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, όπου τον περίμενε εκεί ο υπουργός, Κώστας Αχ. Καραμανλής.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέβηκε σε ένα από τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία. Έπειτα, στην είσοδο του ίδιου περιπτέρου, στάθηκε μπροστά από τον ψηφιακό χάρτη με τα έργα υποδομών στην Ελλάδα. Αμέσως μετά συνάντησε τον πρόεδρος τη Αττικό Μετρό Α.Ε. Νίκο Ταχιάο.

Νωρίτερα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής στα εγκαίνια του περιπτέρου του υπουργείου ζήτησε για ακόμη μία φορά, «να αφήσουμε πίσω μας το διχασμό» ενώ επαίνεσε την διοίκηση της Αττικό Μετρό Α.Ε. για την επανατοποθέτηση αρχαιοτήτων στο σταθμό Αγία Σοφία.

Ο κ. Καραμανλής επανέλαβε ότι στη φιλοσοφία και πρακτική της ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, είναι, τα έργα με εξασφαλισμένους πόρους και σαφές χρονοδιάγραμμα κι όχι τα λόγια. Έτσι ωρίμασαν μεγάλα έργα προϋπολογισμού 13 δισ., έτσι επιτεύχθηκε η ανάταξη του ΟΑΣΘ και των συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης, με ένα μοντέλο που ακολουθήθηκε και στις συγκοινωνίες της Αθήνας, δηλαδή με την προμήθεια λεωφορείων με leasing.

Τέλος ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στο πακέτο των μεγάλων σιδηροδρομικών έργων που σύντομα θα δημοπρατηθούν, ύψους 3,3 δισ. Σε αυτά , στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, περιλαμβάνεται η σύνδεση του 6ου προβλήτα του ΟΛΘ με το δίκτυο του ΟΣΕ, η νέα χάραξη Θεσσαλονίκη – Τοξότες Ξάνθης και ο Δυτικός Προαστιακός Θεσσαλονίκης. Μαζί με τον Υπουργό, ήταν οι Υφυπουργοί Γιώργος Καραγιάννης και Μιχάλης Παπαδόπουλος όπως και ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, Γιάννης Ξιφαράς.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024