Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κράτσα στον OT – Προ των πυλών ενιαία ακτοπλοϊκή γραμμή για τα Ιόνια νησιά

Κράτσα στον OT – Προ των πυλών ενιαία ακτοπλοϊκή γραμμή για τα Ιόνια νησιά

Η Περιφερειάρχης ανέφερε ότι πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις, εντοπίζοντας την ανάγκη στο ότι δεν υπάρχει επαρκές προσωπικό στην περιφέρεια, προκειμένου να ενισχυθεί ουσιαστικά

Τη δημιουργία μιας νέας σύγχρονης γραμμής των Ιονίων νήσων μελετά το υπουργείο Ναυτιλίας ανέφερε η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, μιλώντας στο περίπτερο του Oικονομικού Ταχυδρόμου στη ΔΕΘ.

Παράλληλα, η ίδια σημείωσε ότι η φετινή είναι μια επιτυχημένη χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό, όπως και για τα Ιόνια νησιά, ενώ αναφέρθηκε και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν.

Η Περιφερειάρχης ανέφερε ότι πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις, εντοπίζοντας την ανάγκη στο ότι δεν υπάρχει επαρκές προσωπικό στην περιφέρεια, προκειμένου να ενισχυθεί ουσιαστικά.

Η ενίσχυση του τουρισμού

Από εκεί και πέρα, η Περιφερειάρχης δήλωσε ικανοποιημένη από την πορεία του τουρισμού, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «ήταν μια καλή χρονιά για τα Ιόνια νησιά», επιδεικνύοντας ασυγκράτητη δυναμική.

Μάλιστα, αναφέρθηκε στα προηγούμενα χρόνια, λέγοντας ότι υπήρχε μονοκαλλιέργεια, ενώ «φέτος ανακαλύψαμε μια καλή τουριστική χρονιά», σημειώνοντας ότι ήρθαν Πολωνοί, Ρουμάνοι, Ιταλοί, πολλοί Ολλανδοί. Και αυτό θα πρέπει να συνεχιστεί, όπως τόνισε και «να πετύχουμε το άνοιγμα της βεντάλιας». Τόνισε την ανάγκη να μην υπάρχουν εξαρτήσεις από συγκεκριμένες χώρες, αλλά ροή από μεγάλα τουριστικά γραφεία και σχέση με αεροπορικές εταιρείες.

«Χρειάζονται γιατροί και υπάλληλοι»

Ακόμη, σημείωσε ότι «θα πρέπει να οργανωθούμε στην επικοινωνία» και παράλληλα να αξιοποιηθούν τα κονδύλια από το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης. Ωστόσο, η ίδια ζήτησε την ενίσχυση της Περιφέρειας με νέους υπαλλήλους, τονίζοντας την ανάγκη να δοθούν κίνητρα, λόγω της δυσκολότερης προσβασιμότητας, αλλά και της μεγαλύτερης ακρίβειας που επικρατεί στις τιμές τουριστικών περιοχών. «Ζητούμε ειδικές ρυθμίσεις» από την κυβέρνηση, καθότι «χρειαζόμαστε γιατρούς και υπαλλήλους», προσθέτοντας ότι αναμένει από την κυβέρνηση να «τρέξει» τα αναγκαία χρηματοδοτικά εργαλεία.

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024