Η είδηση του θανάτου του Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος έφυγε σε από τη ζωή την περασμένη Πέμπτη (2/9)σε ηλικία 96 ετών, βύθισε το πανελλήνιο σε πένθος.
Πλήθος καλλιτεχνών έσπευσαν να αποτίσουν το δικό τους φόρο τιμής στον κορυφαίο έλληνα δημιουργό, ο οποίος άφησε πίσω του μια ανυπολόγιστης αξίας πολιτιστική παρακαταθήκη.
Ανάμεσα σε αυτούς και ο Γιάννης Χαρούλης.
Στο κατάμεστο γήπεδο Αλκαζάρ στη Λάρισα ο Γιάννης Χαρούλης χάρισε στους θεατές μια συγκλονιστική ερμηνεία, λέγοντας χαρακτηριστικά για τον Μίκη Θεοδωράκη:
«Μετέφερε την ιστορία της Ελλάδας και τον πολιτισμό μας στα πέρατα του κόσμου, μας γνωρίσανε όλοι οι λαοί μέσα από τα τραγούδια του. Του αφιερώνουμε το επόμενο τραγούδι».
«Της αγάπης αίματα με πορφύρωσαν και χαρές ανείδωτες με σκιάσανε.. οξειδώθηκα μες στη νοτιά των ανθρώπων μακρινή μητέρα ρόδο μου αμάραντο…», είναι μερικοί από τους στίχους του τραγουδιού.
Δείτε στο παρακάτω βίντεο το συγκινητικό «αντίο» του Γιάννη Χαρούλη στον Μίκη Θεοδωράκη:
Ο τρομπετίστας Ανδρέας Πολυζωγόπουλος, προσκαλεί τον Ολλανδό πιανίστα Diederik Wissels και την Πορτογαλίδα ερμηνεύτρια Ana Rocha για μια ξεχωριστή συνάντηση στη σκηνή του Half Note Jazz Club.
Μετά τη θερμή ανταπόκριση του κοινού από την πρώτη παρουσίαση στο Θέατρο Γκλόρια την άνοιξη του 2024, η παράσταση «Αλιγάτορες» επέστρεψε πιο επίκαιρη από ποτέ και μπαίνει στις τελευταίες παραστάσεις.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας