Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός - Προ των πυλών ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για καθηγητές, ιερείς και σώματα ασφαλείας

Κοροναϊός – Προ των πυλών ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για καθηγητές, ιερείς και σώματα ασφαλείας

Το κριτήριο που οδήγησε σε αυτή την απόφαση...

Ο κύβος ερρίφθη όπως όλα δείχνουν αναφορικά με την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, αφού σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ αναμένεται να ανακοινώσει την επέκταση στις ειδικότητες.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο κυβερνητικός συντάκτης του MEGA, Γιάννης Χρηστάκος, μπροστά στην κρισιμότητα ων καταστάσεων, η κυβέρνηση αποφάσισε την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και στους εκπαιδευτικούς και στους ιερείς και -σύμφωνα με τις πληροφορίες- στα Σώματα Ασφαλείας.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί και σε χρονικές διάρκειες, μέσα στις οποίες θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση αυτές τις πολύ σημαντικές αποφάσεις.

Η απόφαση αυτή ελήφθη με ένα πολύ συγκεκριμένο κριτήριο: το γεγονός ότι οι τρεις αυτές κατηγορίες έρχονται σε επαφή με πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

«Οι επιλογές είναι υπαρκτές παντού»

Προ ημερών, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, είχε τονίσει πως «οι επιλογές για την επέκταση της υποχρεωτικότητας είναι υπαρκτές παντού, όχι μόνο στα σχολεία».

«Ανάλογα με τα μεγέθη της πανδημίας και τον ρυθμό αύξησης του εμβολιασμού είναι μια επιλογή, την οποία έχουμε πάντα υπόψη μας να την επιστρατεύσουμε στη μάχη κατά του κοροναϊού. Υπάρχει επιλογή υποχρεωτικότητας για όλους, υπάρχει και για τους εκπαιδευτικούς αν παραστεί ανάγκη, αν και τα ποσοστά εμβολιασμών εκεί είναι αρκετά υψηλά» είχε τονίσει.

Παράλληλα, ο ίδιος έβαλε τέλος στα σενάρια περί υποχρεωτικού εμβολιασμού παιδιών. «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει πλάνο για υποχρεωτικότητα στα παιδιά. Αν απαιτηθεί, θα κάνουμε αυτό που πρέπει για ανθρώπους που εργάζονται σε τομείς κρίσιμους και νευραλγικούς» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024