Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δημοσκόπηση - Προβάδισμα 13,9 μονάδων της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ - Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Δημοσκόπηση – Προβάδισμα 13,9 μονάδων της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ – Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Σε διψήφιο αριθμό βρίσκεται η διαφορά της ΝΔ από το ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης

Σε διψήφιο αριθμό βρίσκεται η διαφορά της ΝΔ από το ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της Opinion Poll για την εφημερίδα Political. Το προβάδισμα του κυβερνώντος κόμματος έναντι της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι στις 13,9 μονάδες.

Η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 35% και ο ΣΥΡΙΖΑ 21,1%.  Ωστόσο οι καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού είχαν κόστος για την κυβέρνηση, καθώς η ΝΔ έχει χάσει έδαφος, αφού η διαφορά αν και παραμένει διψήφια, είναι μειωμένη κατά 2,1% σε σχέση με την έρευνα της Opinion Poll τον Ιούλιο.

Αναλυτικά τα ποσοστά των κομμάτων:

  • ΝΔ: 35%
  • ΣΥΡΙΖΑ: 21,1%
  • ΚΙΝΑΛ: 6,2%
  • ΚΚΕ: 5,5%
  • Ελληνική Λύση: 3,5%
  • ΜεΡΑ25: 3,2%

Σημειώνεται δε πως συντριπτική είναι και η υπεροχή της Νέας Δημοκρατίας στο ερώτημα, ανεξάρτητα από την κομματική προτίμηση, ποιο κόμμα θα κέρδιζε τις εκλογές, όπου το κυβερνών κόμμα 66,2% έναντι 11,3 του ΣΥΡΙΖΑ.

Σταθερό προβάδισμα Μητσοτάκη

Σύμφωνα με την έρευνα ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει σταθερά πρώτος σε δημογραφία στους πολιτικούς αρχηγούς και παρά τις όποιες απώλειες συγκριτικά με την προηγούμενη μέτρηση διατηρεί υψηλό το ποσοστό του στα επίπεδα του 52,8%. Απώλειες στη δημοφιλία τους παρουσιάζουν Αλέξης Τσίπρας και Φώφη Γεννηματά με τρεις και επτά μονάδες αντίστοιχα. Συγκεκριμένα οι δημοφιλίες των πολιτικών αρχηγών της αντιπολίτευσης για τους Α. Τσίπρα, Φ. Γεννηματά, Δ. Κουτσούμπα, Κ. Βελόπουλο και Γ. Βαρουφάκη διαμορφώνονται αντίστοιχα:25%, 24,7%, 27,5%, 12,5% και 19,6%.

Στο ερώτημα για τον ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό οι πολίτες απαντούν «Κυριάκος Μητσοτάκης» σε ποσοστό 45,6%, «Αλέξης Τσίπρας» σε ποσοστό 19,7% και «κανένας» σε ποσοστό 30,6%.

H έρευνα αποτυπώνει και την άποψη του κόσμου για την διαχείριση των πυρκαγιών με το 29,7% να ρίχνει την ευθύνη στην κυβέρνηση ενώ το 27,6% στους εμπρησμούς. Την ίδια ώρα αρνητική είναι η άποψη των πολιτών, σε ποσοστό 51,4% για την αντιπολιτευτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στο συγκεκριμένο θέμα.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024