Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σφοδρές αντιδράσεις για την εργασία παιδιών από δομές σε ξενοδοχεία

Σφοδρές αντιδράσεις για την εργασία παιδιών από δομές σε ξενοδοχεία

«Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να πιστεύουμε πως η Κυβέρνηση προάγει την παιδική εργασία και γι αυτό το λόγο ΖΗΤΟΥΜΕ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ από την κ. Μιχαηλίδου» αναφέρει από πλευράς της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό.

Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί η συνεργασία του υπουργείου Εργασίας με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος που επιτρέπει την απασχόληση σε ξενοδοχειακές μονάδες 16χρονων παιδιών που διαβιούν σε δομές φροντίδας ανηλίκων.

«Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να πιστεύουμε πως η Κυβέρνηση προάγει την παιδική εργασία και γι αυτό το λόγο ΖΗΤΟΥΜΕ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ από την κ. Μιχαηλίδου» αναφέρει από πλευράς της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό.

Η ανακοίνωση:

Εντύπωση μας προκάλεσε το χθεσινό δελτίο τύπου του υπουργείου εργασίας μετά τη συνάντηση της αρμόδιας υφυπουργού εργασίας κ. Μιχαηλίδου με τον πρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, όπου μεταξύ των θεμάτων που θα συνεργαστούν είναι και αυτό της απασχόλησης σε ξενοδοχειακές μονάδες παιδιών μεγαλύτερα από 16 ετών που διαβιούν σε δομές φροντίδας ανηλίκων!
Αλήθεια «τι θέλει να πει ο ποιητής»;
Τι απασχόληση θα είναι αυτή; Με ποιο νομικό πλαίσιο θα γίνει αυτό;
Το κράτος επιτρέπει πλέον επίσημα την παιδική εργασία;
Μήπως εννοεί κάποιου άλλου είδους απασχόληση;
Αν δεν πρόκειται για εργασία γιατί αναφέρεται σε παιδιά πάνω των 16 ετών;
Μέχρι στιγμής γνωρίζαμε πως για να εργαστεί κάποιος ανήλικος χρειάζεται η υπογραφή του κηδεμόνα του! Εδώ ποιος θα υπογράφει; Το ίδρυμα;
Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να πιστεύουμε πως η Κυβέρνηση προάγει την παιδική εργασία και γι αυτό το λόγο ΖΗΤΟΥΜΕ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ από την κ. Μιχαηλίδου.
Η θέση μας είναι ξεκάθαρη! Τα παιδιά στα σχολεία μέχρι τα 18 τους έτη.
Ξεκαθαρίζουμε προς πάσα κατεύθυνση πώς αν ισχύουν όλα αυτά η Ομοσπονδία μας θα κινηθεί και νομικά ώστε να μην ισχύσει κάτι τέτοιο!
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ Π.Ο.Ξ και τον Σ.Ε.Τ.Ε να τοποθετηθούν .
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ της αντιπολίτευσης να πάρουν θέση για το συγκεκριμένο ζήτημα!

ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΟΙ ΛΑΝΤΖΕΣ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ
ΜΕ ΑΝΗΛΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ!!!

Αντιδράσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Για προώθηση της «φθηνής εργασίας» σε ξενοδοχειακές μονάδες παιδιών που διαβιούν σε δομές φροντίδας ανηλίκων κατηγορούν την κυβέρνηση σε κοινή δήλωση τους η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, η αναπληρώτρια τομεάρχης για την Κοινωνική Αλληλεγγύη, Θεανώ Φωτίου και η τομεάρχης Τουρισμού, Κατερίνα Νοτοπούλου.

«Ανακοινώθηκε πρόσφατα η συνεργασία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, που αφορά:

·  Απασχόληση παιδιών σε ξενοδοχειακές μονάδες, μεγαλύτερα από 16 ετών, που διαβούν σε δομές φροντίδας ανηλίκων.

·  Απασχόληση ατόμων με αναπηρία σε ξενοδοχειακές μονάδες, με κάλυψη του κόστους εργασίας τους από τρέχοντα προγράμματα του ΟΑΕΔ», αναφέρουν στη δήλωση τους και σχολιάζουν: «Θεωρούμε ότι ξεχείλισε το ποτήρι. Μετά τον αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη που νομιμοποιεί τα απλήρωτα 10ωρα και το νόμο για την ιδιωτικοποίηση  της επικουρικής  ασφάλισης, η κυβέρνηση προωθεί επίσημα την παιδική εργασία για τα ανήλικα παιδιά, που έχει το κράτος υπό τη φροντίδα του σε κλειστές δομές ανηλίκων, ενισχύοντας με αυτήν την απαράδεκτη επιλογή και τη φθηνή εργασία στον τουριστικό κλάδο».

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024