Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
CNN turk για Σεπτεμβριανά - «Εβγαλαν από τους τάφους τα κόκαλα των μανάδων και πατεράδων μας»

CNN turk για Σεπτεμβριανά – «Εβγαλαν από τους τάφους τα κόκαλα των μανάδων και πατεράδων μας»

«Τα γεγονότα της 6ης και 7ης Σεπτεμβρίου άφησαν ένα μαύρο λεκέ στην ιστορία της Τουρκίας» αναφέρει σε ρεπορτάζ του ο τηλεοπτικός σταθμός CNN turk για τη φρίκη των Σεπτεμβριανών.

Αποκαλυπτικές φωτογραφίες για τα φρικιαστικά γεγονότα της 6ης και 7ης Σεπτεμβρίου του 1955 στην Κωνσταντινούπολη σε βάρος των χριστιανικών μειονοτήτων και κυρίως των Ελλήνων, παρουσίασε το CNN turk.

«Ενα μαύρο λεκέ»

«Τα γεγονότα της 6ης και 7ης Σεπτεμβρίου άφησαν ένα μαύρο λεκέ στην ιστορία της Τουρκίας. Η καταστροφή εκείνης της βραδιάς καταγράφηκε από τον φωτογράφο του Πατριαρχείου» σημειώνεται στο ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού.

Και προστίθεται: «Φωτογραφίες οι οποίες δεν είχαν δημοσιευτεί ποτέ μέχρι σήμερα, στο ρεπορτάζ του συντάκτη του CNN turk, Σερντάρ Κορουτζού,»

«Σύμφωνα με τα επίσημα αρχεία, πάνω από 70 εκκλησίες, μία συναγωγή, δύο μοναστήρια, 26 σχολεία και χιλιάδες κτίρια, μεταξύ των οποίων καταστήματα και σπίτια, υπέστησαν επίθεση» τονίζεται στο ρεπορτάζ.

Και προστίθεται: «Η αιτία ήταν ότι σε μία περίοδο που είχε κλιμακωθεί η ένταση στην Κύπρο, η εφημερίδα Εξπρές κυκλοφόρησε με τίτλο “Ζημιές υπέστη από βόμβα το σπίτι του Ατατούρκ μας”, υποστηρίζοντας πως είχε τοποθετηθεί βόμβα στο σπίτι του Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη.

«Ιεροί χώροι των χριστιανών»

»Μεταξύ των χώρων που υπέστησαν επίθεση υπήρχαν και ιεροί χώροι των χριστιανών. Αυτές οι φωτογραφίες ανήκουν στον Δημήτριο Καλούμενο. Αυτός που μου έδωσε τις φωτογραφίες είναι ο Νίκος Μαγγίνας που τον χάσαμε τους περασμένους μήνες

»Σε μια εξ αυτών φαίνεται ο πατριάρχης Αθηναγόρας να περπατά μόνος του μέσα στην εκκλησία του Αγ. Κωνσταντίνου στην Σαμάτια. Σε μια άλλη διακρίνεται να περπατά μόνος του στο μοναστήρι της Παναγίας.

»Και εκεί ο πατριάρχης Αθηναγόρας βλέπει του σπασμένους τάφους των πατριαρχών. Υπάρχει έκφραση απόγνωσης καθώς έχει ενώσει τα δύο του χέρια πίσω από το κεφάλι απέναντι σε αυτή την εικόνα φρίκης. Ανάμεσα στους στόχους των επιτιθέμενων ήταν σπίτια και νεκροταφεία

«Ανοίχτηκαν τάφοι»

Αυτός ο οποίος θα τα μετέφερε αυτά στην ημερήσια διάταξη της Βουλής ήταν ο τότε βουλευτής του δημοκρατικού Κόμματος Αλέξανδρος Χατζόπουλος : «Κύριοι, ανοίχτηκαν τάφοι, μαχαιρώθηκαν και πυρπολήθηκαν πτώματα, ενώ έβγαλαν από τους τάφους τα κόκαλα των πατριαρχών των μανάδων και πατεράδων μας».

Πηγή: tourkikanea

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024