Οι καταγεγραμμένες ζημίες στον όγκο παραγωγής πυρηνόκαρπων υπερβαίνουν το 50% της αναμενόμενης παραγωγής.

Η καθυστέρηση λήψης μέτρων, με στόχο την οικονομική στήριξη των ιδιωτικών και συνεταιριστικών επιχειρήσεων που επλήγησαν από τους ανοιξιάτικους παγετούς του 2021 βρέθηκε στο επίκεντρο της σύσκεψης που πραγματοποίησε το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Πυρηνόκαρπων.

Σε επιστολή προς τους βουλευτές Ημαθίας και Πέλλας η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Πυρηνόκαρπων, ζητά την υλοποίηση μιας σειράς μέτρων, υπενθυμίζοντας προς κάθε κατεύθυνση ότι τον Απρίλιο συμφωνήθηκε η σύσταση πενταμελούς επιτροπής, η οποία θα διαχειριζόταν το θέμα, απαρτιζόμενης από τους αρμόδιους Γενικούς Γραμματείς των εμπλεκομένων Υπουργείων, με επικεφαλής συντονιστή τον κ. Τριαντόπουλο Χρήστο και ορίστηκαν από την πλευρά των ενδιαφερομένων φορέων της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης, εκπρόσωποι που θα συμμετείχαν στην διαπραγμάτευση: «Δυστυχώς όμως μέχρι σήμερα δεν πραγματοποιήθηκε καμία επίσημη συνάντηση -πλην κάποιων μεμονωμένων ανεπισήμων- και δεν προχώρησε καμία ενέργεια για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας, όπως για παράδειγμα έγινε για τις αποζημιώσεις του πρωτογενούς αγροτικού τομέα αλλά και των ζημιωθέντων συμπολιτών μας από τις πρόσφατες πυρκαγιές», τονίζει.

Επειδή οι καταγεγραμμένες ζημίες στον όγκο παραγωγής υπερβαίνουν το 50% της αναμενόμενης παραγωγής και οι ήδη δημιουργημένες υποχρεώσεις προκαλούν προβλήματα βιωσιμότητας στις επιχειρήσεις υπονομεύοντας το μέλλον τους, η Διεπαγγελματική ζητά την ενεργοποίηση τους και την λήψη άμεσων μέτρων, τα οποία  περιλαμβάνονται στα εξής:

Α) Η παράταση των δόσεων των δανείων που χορηγήθηκαν λόγω COVID 19 (αρμοδιότητας Υπουργού Οικονομικών κ. Σταικούρα).

B) Η οργάνωση προγραμμάτων από ΟΑΕΔ όπως έγινε το 2003 για την διατήρηση του μονίμου προσωπικού και σχετική χρηματοδότηση από το Κράτος (αρμοδιότητας Υπουργού Εργασίας κ. Χατζηδάκη).

Γ) Η παράταση υλοποίησης των επενδυτικών προγραμμάτων (αρμοδιότητας Υπουργών Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδη και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λιβανού) και

Δ) Λοιποί τρόποι οικονομικής στήριξης των πληγεισών Επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr