Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-Maybach EQS: Πολυτελείς εκκεντρικότητες ηλεκτροκίνησης

Mercedes-Maybach EQS: Πολυτελείς εκκεντρικότητες ηλεκτροκίνησης

Το πρωτότυπο Mercedes-Maybach EQS προσγειώνεται στη διεθνή έκθεση του Μονάχου, αποτυπώνοντας το όραμα των Γερμανών για μια πολυτελή έκδοση της ηλεκτροκίνητης EQS SUV που θα προστεθεί συντόμως στην γκάμα.

Η γερμανική φίρμα αποκαλύπτει από την διεθνή έκθεση αυτοκινήτου ένα υπερπολυτελές πρωτότυπο με διττή ταυτότητα καθώς, αφενός αποτελεί την πρώτη επίσημη εμφάνιση της EQS SUV, του επιβλητικού  ηλεκτροκίνητου SUV που σύντομα θα ενταχθεί στην ολοένα και πιο πολυμελή γκάμα των ΕQ και αφετέρου την μετέπειτα μετεξέλιξή τoy  σε μια εκκεντρικά πολυτελή έκδοση με την φροντίδα της Maybach.

Στα σχεδιαστικά στοιχεία που ξεχωρίζουν συγκαταλέγονται η θηριώδης γρίλια η οποία αν και κλειστή, όπως επιβάλλει η ηλεκτροκίνηση, υιοθετεί το «flushy» χρωμιωμένο μοτίβο που συνηθίζει η Maybach και πλαισιώνεται από εξαιρετικά λεπτά φωτιστικά σώματα μπροστά όσο και πίσω. Αποκλειστικότητα της έκδοσης αποτελεί και η χαρακτηριστική διχρωμία μαύρου κόκκινου που βάφει του αμάξωμα.

Στις εκκεντρικές ιδιαιτερότητες περιλαμβάνονται επίσης οι ανάγλυφες χρωμιωμένες επιφάνειες που επενδύουν τη δεύτερη κολώνα, τα ευμεγέθη μαρσπιέ αλουμινίου και οι τροχοί των 24 ιντσών. Η έκδοση διαθέτει αισθητήρες στις πόρτες οι οποίες ανοίγουν αυτόματα μόλις πλησιάζει ο οδηγός ενώ μπορούν να ανοιχτούν και από απόσταση μέσω σχετικής εφαρμογής.

Στο εσωτερικό, το πρωτότυπο μοντέλο δανείζεται πολλά από τα στοιχεία που εισήγαγε η S-Class. Το πίσω κάθισμα φιλοξενεί δύο άνετες πολυθρόνες και ένα «εμπεριστατωμένο» σύστημα ψυχαγωγίας ενώ την εικόνα συμπληρώνει ένα βάζο με λουλούδια στην θέση του τούνελ μετάδοσης. Στο ίδιο σημείο η σχεδίαση έχει προβλέψει την παρουσία ενός μεγάλου αποθηκευτικού χώρου που μπορεί να φιλοξενήσει αναδιπλούμενα τραπεζάκια, mini bar, μπουκάλι σαμπάνιας και τα σχετικά ποτήρια.

Επίσης όπως σημειώνει η γερμανική φίρμα τα υποπόδια των καθισμάτων στην προκειμένη περίπτωση είναι πιο άνετα καθώς μπορούν να τοποθετηθούν ψηλότερα σε σχέση με μια συμβατική limo, χάρη στον επιπλέον χώρο που εξασφαλίζει ένα SUV.

Στο μπροστινό κάθισμα, κυρίαρχη είναι η MBUX Hyperscreen των 55,5 ιντσών η οποία για την περίσταση έχει αποκτήσει νέα γραφικά και επιλογές που να ταιριάζουν στο προφίλ των Maybach. Σε αυτά συγκαταλέγεται τεχνολογία ιδιωτικότητας η οποία έγκειται σε ένα σύστημα ανίχνευσης των κινήσεων των ματιών του οδηγού που αν εστιάσουν στην οθόνη του συνοδηγού, φροντίζουν να χαμηλώσουν την φωτεινότητα αποκρύπτοντας τυχόν ευαίσθητα στοιχεία που έχει υποδείξει ο δεύτερος.

Σε ό,τι αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά της έκδοσης, με δεδομένο το status του πρωτότυπου, η Mercedes παραμένει φειδωλή σε πληροφορίες. Παρ’ όλα αυτά δεν είναι δύσκολο να μαντέψει κανείς ότι πρόκειται για ένα τεχνολογία που προέρχεται από την ήδη γνωστή EQS η οποία στην προκειμένη περίπτωση, σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις, εξασφαλίζει αυτονομία 600 χλμ.

Επί πραγματικού, δηλαδή αναφορικά με το «απλό» EQS SUV ως  έκδοση παραγωγής αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του στις αρχές του 2022 με την προοπτική η κατασκευή του να ξεκινήσει αμέσως μετά. H Maybach παραλλαγή δεδομένα θα ακολουθήσει το 2023.

Sports in

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν., vids)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League - Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024