Μπορεί το Re:Μove, το πρωτότυπο που παρουσιάζει η Polestar στη διεθνή γερμανική έκθεση να δείχνει ως ένα τυπικό πατίνι, ωστόσο πρόκειται για κάτι πιο σύνθετο που αποσκοπεί να απαλλάξει τις πόλεις και όχι μόνο από τους επιπλέον ρύπους που έχουν προκύψει από τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες μεταφοράς προϊόντων.

Έτσι, το Re:Μove σχεδιάστηκε με το σκεπτικό να αναλαμβάνει τις μεταφορές προϊόντων σε κοντινές αποστάσεις, επιχειρώντας να καλύψει το κενό που έχει προκύψει από την ενισχυόμενη τάση των online αγορών και παραγγελιών οι οποίες λόγω της πανδημίας είναι περισσότερες από ποτέ.

Με αυτή ακριβώς τη λογική, το ιδιότυπο αυτό πατίνι είναι ηλεκτροκίνητο, αξιοποιώντας ένα compact ηλεκτρικό μοτέρ το οποίο του εξασφαλίζει ταχύτητα έως και 25 χλμ./ώρα. Το μοτέρ τροφοδοτείται από μπαταρία 2,2 kW ωστόσο το σημαντικότερο είναι ότι η σχεδίαση, το μεγάλο μήκος και τα ανθεκτικά υλικά επιτρέπουν την φιλοξενία αναβάτη και προϊόντων συνολικού βάρους 180 κιλών.

Με δεδομένη αυτή τη δυνατότητά του, η Polestar απευθύνθηκε στον κατασκευαστή δικύκλων Cake που εξέλιξε σύστημα ανάρτησης και πέδησης ώστε να προσφέρει περισσότερη άνεση αλλά και ευστάθεια στο Re:Μove, Στο ίδιο μοτίβο το ιδιότυπο μεταφορικό μέσο διαθέτει ένα καινοτόμο σύστημα δυναμικής ευστάθειας που διευκολύνει στις αλλαγές κατεύθυνσης, χωρίς να διαταράσσει την ευαίσθητη ισορροπία του συνόλου με δεδομένο και το πλαφόν του βάρους.

Το πλάτος του scooter έχει περιοριστεί σε 75 εκατοστά, μέγεθος που σύμφωνα με την Polestar είναι ιδανικό για την αξιοποίηση ποδηλατοδρόμων και τους ελιγμούς στους στενούς δρόμους του αστικού περιβάλλοντος. Επιπλέον, η σουηδική φίρμα έχει φροντίσει να εφοδιάσει το πρωτότυπο με φώτα φρένων, κόρνα αλλά και δείκτες αλλαγής πορείας σε μια προσπάθεια να το καταστήσει ασφαλέστερο.

Επίσης, εκτός από τον προορισμό του δικύκλου ως ενός φιλικού προς του περιβάλλον μεταφορικού μέσου η Polestar έχει φροντίσει η κατασκευή του να ακολουθεί εξίσου κλιματικά ουδέτερες προδιαγραφές αξιοποιώντας αλουμίνιο το οποίο έχει κατασκευαστεί με βιώσιμες πρακτικές και είναι πλήρως ανακυκλώσιμο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο