Ταλιμπάν – Κάλεσαν Τουρκία, Ρωσία, Κίνα, Πακιστάν και Κατάρ στην τελετή ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης
Προσκλήσεις σε Τουρκία, Ρωσία, Κίνα, Πακιστάν και Κατάρ στέλνουν οι Ταλιμπάν για την τελετή ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης του Αφγανιστάν
«Στείλαμε προσκλήσεις στην Τουρκία, την Κίνα, τη Ρωσία, το Ιράν, το Πακιστάν και το Κατάρ για να παραστούν στην τελετή ορκωμοσίας της νέας αφγανικής κυβέρνησης», δήλωσε ένας ανώνυμος αξιωματούχος των Ταλιμπάν στο Al Jazeera.
Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Zabihullah Mujahid, δήλωσε πως ο σχηματισμός της κυβέρνησης θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες. Αυτή η κυβέρνηση θα αποφασίσει για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί από εδώ και πέρα στο Αφγανιστάν.
Η Ρωσία αποδέχεται την πρόσκληση εάν η κυβέρνηση του Αφγανιστάν είναι αντιπροσωπευτική
Η Ρωσία θα λάβει με χαρά μέρος στην τελετή ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης του Αφγανιστάν εάν αυτή θα είναι αντιπροσωπευτική, δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.
«Θέλουμε να υποστηρίξουμε τη διαδικασία σχηματισμού κυβέρνησης, η οποία θα εκπροσωπείται από όλο το φάσμα της αφγανικής κοινωνίας, συμπεριλαμβανομένων των Ταλιμπάν και άλλων εθνικών ομάδων, όχι μόνο των Παστούν, αλλά και των Ουζμπέκων, των Χαζάρων, των Τατζίκων. Μόνο μια τέτοια αντιπροσωπευτική κυβέρνηση θα μπορέσει να διασφαλίσει την σταθερή μετάβαση στην νέα ζωή. Εάν πρόκειται για αυτό, με χαρά θα λάβουμε μέρος σε μια τέτοια τελετή μαζί με τις άλλες προσκληθείσες χώρες, που επηρεάζουν την κατάσταση σ αυτή την χώρα» δήλωσε ο Λαβρόφ.
- Θεσσαλονίκη: Τροχαίο με νεκρή 71χρονη που παρασύρθηκε από τουριστικό λεωφορείο
- Κινεζική δοκιμή πλανητικής άμυνας θα χτυπήσει αστεροειδή με ταχύτητα Mach 26
- Μεντιλίμπαρ: «Δύσκολη ομάδα η Ναϊμέγκεν – Τα φιλικά μας βοηθούν να συνηθίσουμε τον τρόπο παιχνιδιού τους»
- Η Χαμάς εξέλεξε νέο ηγέτη – Είναι ο 65χρονος Χαλίλ αλ-Χάγια, που διαδέχεται τον δολοφονηθέντα Γιαχία Σινουάρ
- Γιος γνωστού καλλιτέχνη ο τραυματίας στην άγρια συμπλοκή ανήλικων στον Πλαταμώνα – «Τον μαχαίρωσαν απρόκλητα»
- ΣΥΡΙΖΑ: Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Συμεών Κεδίκογλου
- Anarchy in the UK: όταν παίχτηκε πρώτη φορά
- Επίσημα Όσμαν στον ΠΑΟΚ: Το πρώτο μήνυμα του Τούρκου φόργουορντ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)





















![Ισπανία: Έκαναν διακοπές σε ξενοδοχείο και έφυγαν χωρίς να πληρώσουν – Η σύλληψη της μητέρας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-308-315x220.jpg)

















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442