Συγκεκριμένες οδηγίες, όπως τον τόπο, το χρόνο, το γραφείο τελετών και τους εκτελεστές της τελευταίας του επιθυμίας, είχε ορίσει με συμβολαιογραφική πράξη ο Μίκης Θεοδωράκης.

Σύμφωνα με το έγγραφο που είδε το φως της δημοσιότητας, από τις 16 Ιανουαρίου του 2020 ο κορυφαίος μουσικοσυνθέτης, αποτύπωσε σε συμβολαιογραφικό έγγραφο την τελευταία του επιθυμία, σχετικά με τον τόπο ενταφιασμού του και τους εκτελεστές της τελευταίας επιθυμίας του.

Ο Μίκης Θεοδωράκης, μέσω συμβολαιογραφικού εγγράφου έδωσε συγκεκριμένες εντολές για όσα επιθυμούσε να γίνουν μετά το θάνατό του.

Το συγκεκριμένο έγγραφο, αποτελεί και κεντρικό αποδεικτικό στοιχείο της δίκης ασφαλιστικών μέτρων που διεξήχθη το πρωί της Δευτέρας, σχετικά με δον ενταφιασμό του, με την οριστική απόφαση να αναμένεται αύριο το πρωί.

Η τελευταία του επιθυμία

Η τελευταία του επιθυμία, σύμφωνα με το έγγραφο, είναι «να ενταφιαστεί στο κοιμητήριο γάλατα Χανίων, όπου έχουν ήδη ενταφιαστεί η προαποβιώσαντες γονείς του και ο αδερφός του και όπου του έχει παραχωρηθεί ήδη για τον ίδιο και την σύζυγό του εφόσον το επιθυμεί, από το Δήμο Νέας Κυδωνίας, τάφος προς το σκοπό αυτό. Ο εν λόγω τάφος έχει ήδη κατασκευαστεί από το φίλο του αρχιτέκτονα Μάνο Περάκη, με φροντίδες του Παγκρήτιου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη και απόλυτα σύμφωνα με τις οδηγίες του και έχει ήδη αποπερατωθεί».

Ακόμα, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο ίδιο έγγραφο, ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης δήλωσε ότι «επιθυμεί να μεταφερθεί η σορός του στα Χανιά με πλοίο και όχι με άλλο μεταφορικό μέσο».

Την ίδια στιγμή, όριζε ως εκτελεστές της τελευταίας επιθυμίας του δύο φίλους και συνεργάτες του, «προκειμένου, ενεργώντας είτε από κοινού είτε ο καθένας απ’ αυτούς χωριστά, να προβούν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ενώπιον οιασδήποτε αρχής ή υπηρεσίας προς εκπλήρωση της ανωτέρω επιθυμίας του και δήλωσης επιλογής του τόπου ενταφιασμό του».

Μάλιστα, ο Μίκης Θεοδωράκης είχε ορίσει συγκεκριμένο γραφείο τελετών προκειμένου να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες μετά το θάνατο του δίνοντας εντολή να υπάρξει συνεργασία των εκτελεστών της τελευταίας του επιθυμίας με αυτό. Σύμφωνα με πληροφορίες αναφέρει ρητώς ότι για λόγους αντικειμενικούς μόνον οι δύο εκτελεστές έχουν τη δυνατότητα να συνεργαστούν με διαφορετικό γραφείο τελετών.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο