Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ιταλία - Το 75% των πολιτών τάσσεται υπέρ της χρήσης υγειονομικού πιστοποιητικού

Ιταλία – Το 75% των πολιτών τάσσεται υπέρ της χρήσης υγειονομικού πιστοποιητικού

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, τρεις στους τέσσερις Ιταλούς διατίθενται θετικά στη χρήση του πιστοποιητικού εν μέσω πανδημίας.

Περίπου 75% των πολιτών στην Ιταλία τάσσονται υπέρ της χρήσης του υγειονομικού πιστοποιητικού και της επέκτασης της για την καταπολέμηση της επιδημίας της Covid-19, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα από την εφημερίδα La Stampa.

Μέχρι τώρα, αυτό το υγειονομικό πιστοποιητικό ήταν υποχρεωτικό μόνο για το υγειονομικό προσωπικό. Από την 1η Σεπτεμβρίου, η υποχρεωτική χρήση του επεκτάθηκε στο εκπαιδευτικό προσωπικό καθώς και στους επιβάτες των τρένων μεγάλων αποστάσεων, των πλοίων, των αεροπλάνων και των λεωφορείων.

Σε ό,τι αφορά την επιβολή αυτού του υγειονομικού πιστοποιητικού για το εκπαιδευτικό προσωπικό, 76,1% των Ιταλών που ερωτήθηκαν τάσσονται υπέρ, έναντι 21,4% που είναι αντίθετοι, ενώ 75,4% λένε ότι ότι υποστηρίζουν τη χρήση του στα αναφερόμενα μέσα μεταφοράς, έναντι 21,9% που είναι αντίθετοι.

Πού μπορεί να επεκταθεί η χρήση του πιστοποιητικού

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου σε δείγμα 1.000 ανθρώπων από το ινστιτούτο Euromedia Research. Ο πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα τη βούλησή του να επεκτείνει τη χρήση του υγειονομικού πιστοποιητικού σε άλλους τομείς.

Οι τομείς αυτοί μπορεί να είναι ολόκληρη η δημόσια διοίκηση, όλοι οι εργαζόμενοι στους τομείς των μεταφορών καθώς και οι εργαζόμενοι άλλων τομέων στους οποίους ζητείται απ’ αυτούς που τους χρησιμοποιούν να έχουν το υγειονομικό πιστοποιητικό.

«Οι εργαζόμενοι στα μπαρ και τα εστιατόρια πρέπει να είναι υποχρεωμένοι να εμβολιάζονται, πολύ περισσότερο που οι πελάτες είναι υποχρεωμένοι, αν τρώνε σε εσωτερικό χώρο», δήλωσε ο Λίνο Στοπάνι, υπεύθυνος ενός συνδικάτου εστιατόρων, τον οποίο επικαλείται η La Stampa.

Από την αρχή Αυγούστου, αυτό το υγειονομικό πιστοποιητικό, το οποίο περιέχει ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού, την απόδειξη ανάρρωσης από την Covid-19 ή ένα αρνητικό τεστ, είναι υποχρεωτικό για να φάει κανείς στους εσωτερικούς χώρους των εστιατορίων ή για να εισέλθει σε μουσεία, κινηματογράφους ή αίθουσες αθλητισμού.

Αυτή τη στιγμή στην Ιταλία, πάνω από το 71% του πληθυσμού ηλικίας άνω των 12 ετών είναι πλήρως εμβολιασμένο.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024