Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η Πρίστινα κρίνει το μέλλον του Φαν Σιπ και όχι μόνο…

Η Πρίστινα κρίνει το μέλλον του Φαν Σιπ και όχι μόνο…

Η Ελλάδα πηγαίνει να παίξει ένα «do or die» παιχνίδι απόψε με αντίπαλο το Κόσοβο. Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, η εβδομάδα που ξημερώνει αύριο θα έχει πλούσιο ενδιαφέρον.

Δεν είναι ένα απλό παιχνίδι το αποψινό για την Εθνική ομάδα. Και δεν είναι ένα απλό παιχνίδι ούτε για τον Τζον Φαν Σιπ. Γιατί; Διότι αν η Ελλάδα δεν φύγει με τη νίκη από την Πρίστινα, εκείνο το… περιβόητο «πλάνο Κατάρ» που είχε για σημαία από την πρώτη του μέρα ο Ολλανδός προπονητής θα πάει περίπατο. Δεν θα υπάρχει μέλλον, δεν θα υπάρχει Κατάρ. Και πιθανόν δεν θα υπάρχει ούτε Φαν Σιπ.

O Ολλανδός θα βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο από νωρίς στη διάρκεια των προκριματικών. Και με ένα πρόγραμμα… βουνό μπροστά του. Να παίξει με τη Σουηδία σε τρεις μέρες στο Ολυμπιακό Στάδιο, να παίξει με την Ισπανία που μετά από την ήττα στη Στοκχόλμη θα ψάξει νίκες παντού, να παίξει εκτός έδρας με τη Γεωργία. Θα πρέπει να κάνει πολλές και συνεχόμενες υπερβάσεις αν θέλει να αλλάξει τα δεδομένα.

Είναι κακή η συγκυρία για την Ελλάδα. Την έκανε τέτοια η νίκη της Σουηδίας απέναντι στους Ισπανούς, που πλέον δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Είναι κακή και γιατί το Κόσοβο προέρχεται από μια εκτός έδρας νίκη (1-0 στη Γεωργία) που της προσθέτει αυτοπεποίθηση και ψυχολογία. Την ίδια μέρα που η Εθνική στην «πρόβα τζενεράλε» απέναντι στην Ελβετία είχε πρόσημο αρνητικό στην εικόνα της.

Σε μια «πρόβα τζενεράλε» που όπως αποδεικνύεται από τα ρεπορτάζ μόνο ως πρόβα δεν λειτούργησε. Με τετράδα στην άμυνα έπαιξε η Ελλάδα στη Βασιλεία. Σε ένα 4-2-3-1. Με τρεις κεντρικούς αμυντικούς και 3-5-2 θα παίξει απόψε στην Πρίστινα. Ίσως ο Φαν Σιπ ανησύχησε βλέποντας το πόσο εύκολα έβγαζε φάσεις σε ανοιχτό χώρο η Ελβετία. Και αυτό να θέλει να αποφύγει από το Κόσοβνο, που έτσι κι αλλιώς δεν έχει την ίδια ποιότητα μιας ομάδας που στο EURO άφησε εκτός συνέχειας κοτζάμ Γαλλία.

Παίζοντας πολλά απόψε για την Ελλάδα και ανεξαρτήτως αποτελέσματος η εβδομάδα που θα έρθει θα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Αν έρθει το «τρίποντο» θα πηγαίνουμε για έναν «τελικό» το βράδυ της Τετάρτης στο ΟΑΚΑ με τη Σουηδία. Αν όχι, θα αρχίσει να μετράει αντίστροφα ο χρόνος. Για τον Φαν Σιπ και όχι μόνο.

Με την Ελλάδα επί της ουσίας «εκτός κόλπου» ο χρόνος ίσως αποδειχτεί πολύτιμος για την επόμενη διοργάνωση. Αρκεί να χτιστεί κάτι σε καλύτερες βάσεις και με μεγαλύτερη ποδοσφαιρική λογική.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024