Έχουν «ανάψει» τα αίματα στην διαμάχη μεταξύ της Ισπανίας και του Κοσόβου με αφορμή την ονομασία της ομάδας του Κοσσυφοπεδίου.

Οι δημοσιογράφοι του κρατικού ισπανικού καναλιού TVE, που μετέδωσαν το ματς της εθνικής Ισπανίας δεν επιτρεπόταν κατά την διάρκεια της μετάδοσης να πουν τη λέξη «Κόσοβο», ενώ δεν μεταδόθηκε ζωντανά ο εθνικός ύμνος των φιλοξενούμενων, καθώς δεν έχει αναγνωριστεί ως ανεξάρτητο κράτος από την Ισπανία.

Είχαν εντολή να λένε είτε «έδαφος του Κοσόβου», είτε «ομάδα της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας του Κοσόβου»! Ο λόγος είναι ότι η Ισπανία δεν αναγνωρίζει το Κόσοβο ως ανεξάρτητο κράτος (ούτε η Ελλάδα, ούτε η Γεωργία έχουν προβεί σε αναγνώριση παρά μόνο η Σουηδία από τον όμιλό μας).

Το Κόσοβο ανακήρυξε την ανεξαρτησία του από τη Σερβία τον Φεβρουάριο του 2008, με το όνομα «Δημοκρατία του Κοσόβου». Το Μάιο του 2016 το Κόσοβο εντάχθηκε και επίσημα στους κόλπους των UEFA και FIFA.

Από την πλευρά του Κοσόβου οι παραπάνω εξελίξεις χαρακτηρίζονται ως σκάνδαλο και προκλήθηκε για ακόμη μια φορά οργή και αγανάκτηση λόγω των άτυπων χαρακτηρισμών που επιμένουν να τους προσδίδουν στην Ισπανία.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο