Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διαμάχη μεταξύ Ισπανίας-Κοσόβου για την ονομασία της ομάδας των Βαλκανίων

Διαμάχη μεταξύ Ισπανίας-Κοσόβου για την ονομασία της ομάδας των Βαλκανίων

Άγρια κόντρα της Ισπανίας με το Κοσσυφοπέδιο, με τους Ίβηρες να τους αποκαλούν επίσημα ως «ομάδα της ομοσπονδίας του Κοσόβου».

Έχουν «ανάψει» τα αίματα στην διαμάχη μεταξύ της Ισπανίας και του Κοσόβου με αφορμή την ονομασία της ομάδας του Κοσσυφοπεδίου.

Οι δημοσιογράφοι του κρατικού ισπανικού καναλιού TVE, που μετέδωσαν το ματς της εθνικής Ισπανίας δεν επιτρεπόταν κατά την διάρκεια της μετάδοσης να πουν τη λέξη «Κόσοβο», ενώ δεν μεταδόθηκε ζωντανά ο εθνικός ύμνος των φιλοξενούμενων, καθώς δεν έχει αναγνωριστεί ως ανεξάρτητο κράτος από την Ισπανία.

Είχαν εντολή να λένε είτε «έδαφος του Κοσόβου», είτε «ομάδα της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας του Κοσόβου»! Ο λόγος είναι ότι η Ισπανία δεν αναγνωρίζει το Κόσοβο ως ανεξάρτητο κράτος (ούτε η Ελλάδα, ούτε η Γεωργία έχουν προβεί σε αναγνώριση παρά μόνο η Σουηδία από τον όμιλό μας).

Το Κόσοβο ανακήρυξε την ανεξαρτησία του από τη Σερβία τον Φεβρουάριο του 2008, με το όνομα «Δημοκρατία του Κοσόβου». Το Μάιο του 2016 το Κόσοβο εντάχθηκε και επίσημα στους κόλπους των UEFA και FIFA.

Από την πλευρά του Κοσόβου οι παραπάνω εξελίξεις χαρακτηρίζονται ως σκάνδαλο και προκλήθηκε για ακόμη μια φορά οργή και αγανάκτηση λόγω των άτυπων χαρακτηρισμών που επιμένουν να τους προσδίδουν στην Ισπανία.

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024