![Μίκης Θεοδωράκης – Στο Ιστορικό Αρχείο του ΚΚΕ πλήθος φωτογραφιών και άλλων ντοκουμέντων από τη ζωή του [Εικόνες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2021/09/theodorakis-1-e1630608127363-1-1-2.jpg)
Μίκης Θεοδωράκης – Στο Ιστορικό Αρχείο του ΚΚΕ πλήθος φωτογραφιών και άλλων ντοκουμέντων από τη ζωή του [Εικόνες]
Στο Αρχείο του ΚΚΕ φυλάσσονται μεταξύ άλλων, το χειρόγραφο χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Μ. Θεοδωράκη από τις Φυλακές του Ωρωπού, τηλεγράφημα του Μίκη προς τον Φιντέλ το 1981, μήνυμα του Μ. Θεοδωράκη ενώ ήταν εξόριστος στη Ζάτουνα, όπως μεταδόθηκε από το ραδιοφωνικό σταθμό της Μόσχας και πολλά ακόμα
Πληθώρα ντοκουμέντων και υλικών από τη ζωή, τη δράση και τις δημιουργίες του Μίκη Θεοδωράκη, βρίσκονται στο Ιστορικό Αρχείο του ΚΚΕ.
Στο Αρχείο του ΚΚΕ φυλάσσονται μεταξύ άλλων, το χειρόγραφο χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Μ. Θεοδωράκη από τις Φυλακές του Ωρωπού, τηλεγράφημα του Μίκη προς τον Φιντέλ το 1981, μήνυμα του Μ. Θεοδωράκη ενώ ήταν εξόριστος στη Ζάτουνα, όπως μεταδόθηκε από το ραδιοφωνικό σταθμό της Μόσχας και πολλά ακόμα.
Επιπλέον, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα 902.gr, στο Αρχείο φυλάσσονται και πολλές φωτογραφίες – ντοκουμέντα μιας ολόκληρης εποχής. Κάποιες από αυτές παρουσιάζονται για πρώτη φορά.
Ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης, συνέβαλε στο τιτάνιο έργο της διάσωσης του Ιστορικού Αρχείου του ΚΚΕ, που είχε πληγεί από τις πλημμύρες το 1994, δίνοντας έναν κύκλο συναυλιών στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της χώρας.
- Μάικλ Τζάκσον: Eισπράξεις ρεκόρ για το Michael παρά τις αντιδράσεις – «Εξαγνισμός ενός Τέρατος»
- Φυλακές Κορυδαλλού: Κύκλωμα αλλοδαπών βασάνιζε κρατουμένους ζητώντας χρήματα από τις οικογένειές τους
- Η FIFA δεν έπιασε τον στόχο για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Μουντιάλ στην Κίνα ενώ ψάχνεται για την Ινδία
- Θα συσταθεί στις ΗΠΑ ταμείο 1,8 δισ δολαρίων που θα αποζημιώνει όσους «διώχθηκαν άδικα» όπως ο Τραμπ
- Ο Τραμπ ισχυρίζεται πως ανέβαλε επίθεση εναντίον του Ιράν που θα ξεκινούσε αύριο
- Η φωτογραφία του Σορτς με Τζόκοβιτς και Παγώνη


