Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μεταξουργείο - Επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας - Ακυρώθηκε η εκδήλωση της Αμάλ

Μεταξουργείο – Επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας – Ακυρώθηκε η εκδήλωση της Αμάλ

Επεισόδια σημειώθηκαν στην πλατεία Μεταξουργείου, με αφορμή την εκδήλωση «The Walk» της προσφυγοπούλας-μαριονέτας Αμάλ, οι διοργανωτές της οποίας αναγκάστηκαν να την ακυρώσουν

Επεισόδια, με ρίψεις χειροβομβίδων κρότου – λάμψης από την αστυνομία, σημειώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής στην Πλατεία Καραϊσκάκη στο Μεταξουργείο.

Στο σημείο, ήταν προγραμματισμένη συγκέντρωση μελών ακροδεξιών ομάδων, τα οποία προσπάθησαν με συνθήματα να ακυρώσουν την εκδήλωση για την υποδοχή της μαριονέτας «προσφυγοπούλας Αμάλ» – στόχος που, δυστυχώς, επετεύχθη – καθώς στο Μεταξουργείο ήταν ο τελευταίος σταθμός της περιοδείας της στην Αθήνα.

Παράλληλα, αριστερές ομάδες πραγματοποιούν αντισυγκέντρωση στην πλατεία Μεταξουργείου, προκειμένου να προστατεύσουν τόσο την εκδήλωση, όσο και εκείνους που συνοδεύουν την κούκλα Αμάλ.

Για τη συγκέντρωση είχε απευθύνει κάλεσμα ο «Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας – Πειραιά», στο οποίο ανέφερε:

«Σήμερα Παρασκευή 3/9 στις 7:00 μμ, καλούμε σε αντιφασιστική/αντιρατσιστική συγκέντρωση στην πλ. Καραϊσκάκη. Καλούμε ξανά τους διοργανωτές του δρώμενου με την μαριονέτα Αμαλ, την ομάδα Handspring Puppet Company, να μην υποκύψει στο φόβο που δημιουργούν καλέσματα ακροδεξιών. Οι δρόμοι του Μεταξουργείου ανήκουν στον κόσμο της αλληλεγγύης, η Αμαλ πρέπει να καταλήξει στον προορισμό της παρά τις απειλές, χθες σε μια συγκινητική βραδιά αγκαλιάστηκε από πλήθος κόσμου στο Θησείο!
Η πλατεία του Μεταξουργείου σήμερα θα είναι μια πλατεία καθαρή από φασίστες, μια πλατεία που καλοδέχεται τους ανθρώπους, ότι χρώμα και αν έχει το δέρμα τους, οποια και αν είναι η καταγωγή τους.
Με τους πρόσφυγες θα ζήσουμε μαζί. Ανεπιθύμητοι είναι οι φασίστες.
Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας/ Πειραιά
Συντονισμός για Προσφυγικό, Μεταναστευτικό (ΣΥΠΡΟΜΕ)».

Ωστόσο, όπως ενημέρωσε ο «Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας – Πειραιά», με νέα ανάρτησή του στο Facebook, η αστυνομία απώθησε τους διαδηλωτές, στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην πλατεία Καραϊσκάκη, γι’ αυτό και καλούν σε νέα συγκέντρωση στην πλατεία Αυδή.

Οι αναρτήσεις διαδηλωτών στο Twitter:

Ακυρώθηκε η εκδήλωση

«Για λόγους πέρα από τον έλεγχό μας το σημερινό event του ‘The Walk’ στο Μεταξουργείο δεν θα πραγματοποιηθεί, όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί. Σας ευχαριστούμε για την θερμή υποστήριξη και τη μεγάλη αγκαλιά που έχετε χαρίσει όλοι στη Μικρή Αμάλ», ανέφεραν νωρίτερα οι διοργανωτές.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024