Τα επεισόδια σημειώθηκαν κατά την προγραμματισμένη έναρξη της εκδήλωσης, στην κοίτη του Πηνειού ποταμού, όταν άτομα που εναντιώνονται στο εγχείρημα εκδήλωση πέταξαν πέτρες και προπηλάκισαν πολίτες της Λάρισας που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο

Επεισόδια σημειώθηκαν την Τρίτη στη Λάρισα κατά την έλευση της κούκλας με το όνομα «Αμάλ», η οποία ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα και συμβολίζει το δύσκολο ταξίδι των προσφυγόπουλων.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν κατά την προγραμματισμένη έναρξη της εκδήλωσης, στην κοίτη του Πηνειού ποταμού, όταν άτομα που εναντιώνονται στο εγχείρημα εκδήλωση πέταξαν πέτρες και προπηλάκισαν πολίτες της Λάρισας που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο.

Προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να μην πάρουν μεγάλη έκταση τα επεισόδια, χρειάστηκε η επέμβαση της Αστυνομίας.

Σε ανακοίνωσή του, ο Δήμος Λαρισαίων κάνει λόγο για ομάδα «ακραίων, σκοταδιστών, φασιστών και μισαλλόδοξων», η οποία δεν δίστασε να «τρομοκρατήσει «γονείς και παιδιά που συμμετείχαν με χαρά στην εκδήλωση».

Μάλιστα, καταδικάζει τα επεισόδια και ζητά συγγνώμη από τις οικογένειες και τα παιδιά που έσπευσαν με χαρά να συμμετάσχουν στην εκδήλωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Για πολιτιστική εκδήλωση με ανθρωπιστικό χαρακτήρα για την προστασία των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων στάθηκε δυστυχώς αφορμή για εκδηλώσεις μίσους.

» Μια πολύ μικρή ομάδα ακραίων, σκοταδιστών, φασιστών και μισαλλόδοξων έκρινε σκόπιμο να μην μείνει στη διχαστική και χυδαία ρητορική που χρησιμοποίησε τις τελευταίες ημέρες, αλλά να προβεί και σε επιθέσεις κατά της…Αμάλ, τρομοκρατώντας γονείς και παιδιά που συμμετείχαν με χαρά στην εκδήλωση.

» Τι να απαντήσουμε σ´ αυτά τα παιδιά που τρομοκρατημένα ρωτούσαν, με αθωότητα τους γονείς τους: «Γιατί τόσο μίσος για μία κούκλα;»

» Καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τα επεισόδια. Ζητούμε συγγνώμη από τις οικογένειες και τα παιδιά που έσπευσαν με χαρά να συμμετάσχουν στην εκδήλωση.

» Η δημοτική αρχή του Δήμου Λαρισαίων θα συνεχίσει να κινείται με αρχές και αξίες, με ανθρωπιά και αλληλεγγύη. Στην Λάρισα φωνές διχασμού, μισαλλοδοξίας και ρατσισμού είναι και θα παραμείνουν στο περιθώριο».


Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr