Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μόνο στη Μαδρίτη

Μόνο στη Μαδρίτη

Ο Εμπαπέ και η Ρεάλ

Με τον τρόπο της, την είπε την τελευταία κουβέντα των μεταγραφών: Δεν ήταν τελικά Κιλιάν Εμπαπέ. Είναι όμως ίσως ο διασημότερος ποδοσφαιρικός teenager της Ευρώπης που μόλις φόρεσε τα λευκά της Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Εντουάρντο Καμαβινγκά ως το 2027 στις υπηρεσίες των Merengues. Ο 18χρονος ποδοσφαιριστής που διεκδίκησε αυτό το καλοκαίρι ολόκληρη η ποδοσφαιρική ελίτ της Ευρώπης, αλλά που έπεσε στην περίπτωση. Καλοκαίρι με πώληση του Λιονέλ Μέσι, με επιστροφή του Κριστιάνο στη Γιουνάιτεντ και του Λουκάκου στην Τσέλσι. Μην κολλάτε στις «θέσεις». Στα μεταγραφικά μπάτζετ κρύβεται η αλήθεια για το γεγονός ότι το παιδί-θαύμα της Ρεν και συνολικά του γαλλικού ποδοσφαίρου έμεινε διαθέσιμος στο «παζάρι» μέχρι το παρά ένα των μεταγραφών. Το θέμα όμως δεν είναι ο νεαρός μέσος. Είναι η «βασίλισσα» και ο τρόπος της σε αυτόν τον μεταγραφικό επίλογο.

H Ρεάλ από το καλοκαίρι του 2019 και έπειτα όταν ξόδεψε 115 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του Εντέν Αζάρ και έφτασε τον συνολικό μεταγραφικό της λογαριασμό στα 335.000.000 ευρώ έδειχνε ομολογουμένως εναρμονισμένη με αυτό που της συμβαίνει. Με το γεγονός δηλαδή ότι η πανδημία σε συνδυασμό με την «κακή χρήση» του παρελθόντος έχει φουσκώσει και πάλι τα χρέη της σε επίπεδα ακατανόητα: 900.000.000 ευρώ έλεγαν τον Γενάρη τα ρεπορτάζ στη Μαδρίτη προαναγγέλλοντας αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών με βαριά συμβόλαιο (όπως ο Σέρχιο Ράμος) και πωλήσεις (όπως ο Ράφαελ Βαράν και ο Μάρτιν Οντεργκαρντ). Μέχρι χθες συμπληρώνονταν μια διετία δίχως ευρώ στις μεταγραφές: Μόνο ελεύθεροι σαν τον Ντέιβιντ Αλάμπα.

Αυτό άλλαξε με τον Καμαβινγκά που τελικά δεν στοίχισε και τόσα πολλά: 31 εκατ. ευρώ γράφουν Ισπανοί και Γάλλοι ότι έφεραν το deal. Δεν είναι παράξενο που έπειτα από δύο χρόνια ένα κλαμπ αυτού του μεγέθους έκανε μια τέτοια κίνηση. Το παράξενο είναι πως μέχρι προχθές ολόκληρος ο πλανήτης συζητούσε για τα περίπου 200.000.000 ευρώ που ήταν διατεθειμένη να προσφέρει στην Παρί για τον Εμπαπέ. Πώς γίνεται και 900 εκατ. χρέη και 200 εκατ. για μια μεταγραφή, μόνο στη Μαδρίτη το ξέρουν.

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024