Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρώην πεζοναύτης μετέφερε με αεροσκάφος 173 σκύλους και γάτες από το Αφγανιστάν

Πρώην πεζοναύτης μετέφερε με αεροσκάφος 173 σκύλους και γάτες από το Αφγανιστάν

Ο Πολ «Πεν» Φάρτινγκ και τα ζώα του απογειώθηκαν από την Καμπούλ αργά το Σάββατο, με το αεροπλάνο να προσγειώνεται με ασφάλεια στο αεροδρόμιο του Χίθροου, στο Λονδίνο

Ένας πρώην Βρετανός πεζοναύτης που διατηρούσε καταφύγιο ζώων στην Καμπούλ έφυγε από το Αφγανιστάν με ναυλωμένο αεροπλάνο, παίρνοντας μαζί του περίπου 200 σκυλιά και γάτες. Ωστόσο, το προσωπικό του έμεινε πίσω.

Ο Πολ «Πεν» Φάρτινγκ και τα ζώα του απογειώθηκαν από την Καμπούλ αργά το Σάββατο, με το αεροπλάνο να προσγειώνεται με ασφάλεια στο αεροδρόμιο του Χίθροου, στο Λονδίνο.

Ωστόσο, η διαδικασία της μεταφοράς τους από την Καμπούλ χαρακτηρίστηκε από πολλές δυσκολίες, ενώ είχαν προηγηθεί πιέσεις του πρώην πεζοναύτη προκειμένου να ναυλωθεί αεροπλάνο για το συγκεκριμένο σκοπό.

Τελικά, σύμφωνα με το Euronews, δόθηκε το «πράσινο φως» από τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον και με τον βρετανό υπουργό Άμυνας, Μπεν Ουάλας, να ανακοινώνει ότι θα επιτραπεί η αεροπορική απομάκρυνση των ζώων που φρόντιζε στο καταφύγιο Nowzad ο πρώην πεζοναύτης.

Αρνήθηκε να τα εγκαταλείψει

Ο Φάρτινγκ αρνήθηκε να φύγει χωρίς τα ζώα και χρησιμοποίησε τα μέσα ενημέρωσης και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου να ξεκινήσει αυτό που οι υποστηρικτές του ονόμασαν «Επιχείρηση Κιβωτός».

Μεταξύ άλλων, κέρδισε την υποστήριξη διασημοτήτων, παρόλο που κάποιοι θεώρησαν την εκστρατεία του ως προσπάθεια απόσπασης της προσοχής από την επιχείρηση του Ηνωμένου Βασιλείου να εκκενώσει 15.000 Αφγανούς και Βρετανούς πολίτες.

Το ιδιωτικό αεροπλάνο που ναυλώθηκε κατόπιν δωρεών τελικά κατάφερε να μεταφέρει με ασφάλεια στη Βρετανία τα ζώα. Σχεδόν 200 ζώα -γάτες και σκύλοι- θα πρέπει τώρα να τεθούν σε καραντίνα.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024