Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αφγανιστάν - Συνοδεία... Ταλιμπάν η αποχώρηση Αμερικανών από την Καμπούλ - Η μυστική συμφωνία

Αφγανιστάν – Συνοδεία… Ταλιμπάν η αποχώρηση Αμερικανών από την Καμπούλ – Η μυστική συμφωνία

Όπως δήλωσαν αξιωματούχοι, υπό το καθεστώς ανωνυμίας, αμερικανοί δημιούργησαν ένα είδος «μυστικής πύλης» στο αεροδρόμιο στην οποία εκπρόσωποι των Ταλιμπάν έκαναν τους απαραίτητους ελέγχους

Με την… αμέριστη βοήθεια των Ταλιμπάν αποχώρησαν τα τελευταία αμερικανικά στρατεύματα από την Καμπούλ.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του CNN, οι δύο πλευρές προχώρησαν σε μυστική συμφωνία, η οποία προέβλεπε τα μέλη της ισλαμιστικής οργάνωσης να συνοδεύσουν αμερικανούς στρατιωτικούς με ασφάλεια στις πύλες του αεροδρομίου

Όπως δήλωσαν αξιωματούχοι, υπό το καθεστώς ανωνυμίας, αμερικανοί δημιούργησαν ένα είδος «μυστικής πύλης» στο αεροδρόμιο στην οποία εκπρόσωποι των Ταλιμπάν έκαναν τους απαραίτητους ελέγχους.

Στη συνέχεια, πάντα συνοδεία δυνάμεων των Ταλιμπάν, οι Αμερικανοί μεταφέρονταν στα προσυμφωνημένα σημεία για την τελική τους αποχώρηση από την αφγανική πρωτεύουσα.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι Ταλιμπάν είχαν υποσχεθεί να παράσχουν μία όσο το δυνατόν πιο ασφαλή διέλευση στους Αμερικανούς προς το αεροδρόμιο, ανάγκη που έγινε πιο επιτακτική μετά την επίθεση αυτοκτονίας της προηγούμενης εβδομάδας στην οποία σκοτώθηκαν συνολικά 183 άτομα, μεταξύ αυτών και 13 Αμερικανοί στρατιωτικοί.

Τέτοιου είδους διελεύσεις -συνοδεία δυνάμεων των Ταλιμπάν- έγιναν πολλές μέσα στην ημέρα.

Μάλιστα, ένα από τα βασικά σημεία συγκέντρωσης ήταν το κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών, ακριβώς έξω από τις πύλες του αεροδρομίου, όπου οι αμερικανικές δυνάμεις ήταν σε θέση να παρακολουθήσουν την επιχείρηση. «Λειτούργησε, λειτούργησε υπέροχα» είπε ένας αξιωματούχος, κληθείς να σχολιάσει την επιχείρηση.

Σημειώνεται πως καθ’ όλη τη διάρκεια της εκκένωσης, αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπάιντεν τόνιζαν ότι οι Ταλιμπάν συνεργάζονταν, ενώ ανώτεροι αξιωματούχοι υπογράμμιζαν επανειλημμένα ότι η ισλαμιστική οργάνωση δεσμεύτηκε να παράσχει «ασφαλή διέλευση» για τους Αμερικανούς.

Οι Ταλιμπάν περιεργάζονται τα αμερικανικά αεροσκάφη που βρήκαν

Στο μεταξύ, τα λάφυρα του πολέμου για τους Ταλιμπάν είναι πολύ πλούσια. Ανάμεσα στα όπλα, τα κράνη και πολλά άλλα που άφησαν οι στρατιώτες του τακτικού στρατού του Αφγανιστάν βρίσκεται και σημαντικός στρατιωτικός εξοπλισμός που εγκατέλειψαν οι Αμερικανοί και άλλες διεθνείς δυνάμεις.

Εικόνες του γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων δείχνουν τους Ταλιμπάν στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας Καμπούλ να περιεργάζονται όσα περιήλθαν πλέον στην κατοχή τους μετά την αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων.


Οι Ταλιμπάν εμφανίζονται μεταξύ άλλων να φωτογραφίζονται μπροστά στα πολεμικά αεροσκάφη, σαν να πρόκειται για τουριστικά αξιοθέατα.

Παρόμοιες σκηνές είχαν καταγραφεί μερικές εβδομάδες νωρίτερα και στην Κανταχάρ, το προπύργιο των Ταλιμπάν στον αφγανικό Νότο.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024