Η αναφορά του πρακτορείου δεν δημοσιοποίησε περισσότερες λεπτομέρειες για τις εργασίες των νέων ανθρώπων.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν συναντήθηκε ανθρώπους που «προσφέρθηκαν εθελοντικά» να δουλέψουν «σε δύσκολους και απαιτητικούς» τομείς, σχολιάζοντας… θετικά την προσφορά τους, όπως μετέδωσαν σήμερα τα κρατικά ΜΜΕ.

Ο ίδιος αρκέστηκε στο να τους πει ένα ευχαριστω και να τους χαρακτηρίσει θαυμαστούς ήρωες, επαινώντας τους νέους ανθρώπους για την εθελοντική εργασία τους στις πιο δύσκολες και απαιτητικές θέσεις, δηλώνοντας ότι τους υποστηρίζει πλήρως, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Η αναφορά του πρακτορείου δεν δημοσιοποίησε περισσότερες λεπτομέρειες για τις εργασίες των νέων ανθρώπων.

Τον Μάιο, τα κρατικά ΜΜΕ της Βόρειας Κορέας είχαν μεταδώσει ότι ορφανά, κληρωτοί στρατιώτες και σπουδαστές, μερικοί από τους οποίους εμφανίστηκαν σε φωτογραφίες όταν ήταν παιδιά, προσφέρθηκαν εθελοντικά για να κάνουν χειρωνακτικές εργασίες στη Βόρεια Κορέα.

Μεταξύ αυτών, εργασίες σε ορυχεία, αγροκτήματα και μεγάλα κατασκευαστικά έργα.

«Είναι η καλύτερη περηφάνεια, το καλύτερο συστατικό στοιχείο, αλλά και κίνητρο δύναμης για την ανάπτυξη ενός Κόμματος που κάνει επανάσταση να έχει τους κατάλληλους διαδόχους, τα αποθέματα, αλλά και την πολλά υποσχόμενη κύρια δύναμη» δήλωσε ο Κιμ σύμφωνα με το KCNA, αναφερόμενος στο κυβερνών Κόμμα των Εργατών.

Δραστικά μέτρα έχουν ληφθεί από τη Βόρεια Κορέα για την αντιμετώπιση της COVID-19, κλιμακώνοντας τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και επιδεινώνοντας τις οικονομικές δυσκολίες για τους κατοίκους της, συμπεριλαμβανομένων και αναφορών για λιμοκτονία, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Από την πλευρά της, η Βόρεια Κορέα έχει επανειλημμένα απορρίψει κατηγορίες για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κατηγορεί τις κυρώσεις που εφαρμόζονται σε βάρος της για την επιδείνωση της ανθρωπιστικής κατάστασης.

Η Πιονγιάνγκ αντιμετωπίζει τις κυρώσεις του ΟΗΕ από το 2006 για τα προγράμματα βαλλιστικών πυραύλων και πυρηνικών όπλων που αναπτύσσει.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr