Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αφγανιστάν - Βαριά οπλισμένοι Ταλιμπάν εισέβαλαν σε στούντιο - Ανάγκασαν τον παρουσιαστή να τους αποθεώσει

Αφγανιστάν – Βαριά οπλισμένοι Ταλιμπάν εισέβαλαν σε στούντιο – Ανάγκασαν τον παρουσιαστή να τους αποθεώσει

Σοκαρισμένος ο παρουσιαστής αναγκάζεται να πει αυτά που τον διέταξαν οι Ταλιμπάν

Μοιάζει με κακόγουστο αστείο… όμως είναι γεγονός: Βαριά οπλισμένοι με αυτόματα, ζωσμένοι φυσεκλίκια και χειροβομβίδες οι Ταλιμπάν μπήκαν σε τηλεοπτικό στούντιο συνοδεύοντας τον διοικητή τους που ήθελε να εμφανιστεί σε τηλεοπτική εκπομπή και να διαβεβαιώσει το κοινό ότι… δεν έχει να φοβηθεί τίποτα εφόσον συνεργαστεί μαζί τους.

Tο βίντεο ανέβασε στο διαδίκτυο Αφγανή δημοσιογράφος που συνεργάζεται με το BBC, αναφέροντας ότι τα στιγμιότυπα είναι από εκπομπή λόγου του καναλιού Peace Studio, δηλαδή Στούντιο Ειρήνης.

«Αφγανιστάν TV- σουρεαλιστικό» έγραψε η δημοσιογράφος. «Κάπως έτσι μοιάζει τώρα μια πολιτική συζήτηση στην τηλεόραση του Αφγανιστάν, ενώ μέλη των Ταλιμπάν παρακολουθούν τον οικοδεσπότη… Ο δημοσιογράφος μιλάει για την κατάρρευση της αφγανικής κυβέρνησης και λέει ότι το Ισλαμικό Εμιράτο καλεί τον λαό του Αφγανιστάν να μην φοβάται», προσθέτει.

«Αυτή είναι η συγκλονιστική στιγμή που ένας Αφγανός παρουσιαστής ειδήσεων διαβάζει τα πρωτοσέλιδα ενώ περιβάλλεται από ένοπλους ληστές των Ταλιμπάν», σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

Ο Κίαν Σαρίφι, δημοσιογράφος της πρωινής εκπομπής του «BBC Monitoring», που μιλάει άριστα τη διάλεκτο νταρί στα περσικά, υποστήριξε ότι η εκπομπή είναι ένα πρόγραμμα πολιτικής συζήτησης που ονομάζεται «Pardaz» και ότι ο δημοσιογράφος αναγκάστηκε να πει ότι το «Ισλαμικό Εμιράτο» – όπως αυτοπροσδιορίζουν το όνομά τους οι Ταλιμπάν – θέλει το κοινό να «συνεργαστεί μαζί τους κι ότι δεν πρέπει να φοβάται».

Από την πλευρά του, ο Ιρανός δημοσιογράφος, Μασίχ Αλινετζάντ, έκανε retweet στο βίντεο γράφοντας: «Αυτό είναι σουρεαλιστικό… Οι μαχητές των Ταλιμπάν ποζάρουν πίσω από αυτόν τον αποσβολωμένο τηλεπαρουσιαστή ειδήσεων κραδαίνοντας όπλα και τον αναγκάζουν να πει ότι οι Αφγανοί πολίτες δεν πρέπει να φοβούνται το Ισλαμικό Εμιράτο».

«Οι ίδιοι οι Ταλιμπάν είναι συνώνυμο του φόβου στο μυαλό εκατομμυρίων πολιτών. Αυτό είναι απλώς μια ακόμη απόδειξη», προσθέτει.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024