«Κατέβασα το ποστ που έκανα κριτική στη στάση του Μητσοτάκη με αναφορά στην κόρη του και την κατοχή ΜΚΟ. Μόλις ενημερώθηκα ότι δεν ισχύει και ότι αυτό που έγραψα είναι ειδησεογραφικά λάθος και γι’ αυτό ζητάω συγνώμη σε όλες και όλους για την παραπληροφόρηση» έγραψε σε νεότερη ανάρτησή του στο facebook ο Νίκος Καρανίκας

Συγγνώμη ζήτησε ο Νίκος Καρανίκας, ανακαλώντας ό,τι είχε γράψει νωρίτερα για την κόρη του πρωθυπουργού, αποδίδοντας σε παραπληροφόρηση την αρχική ανάρτησή του στα social media, την οποία και κατέβασε στη συνέχεια.

«Κατέβασα το ποστ που έκανα κριτική στη στάση του Μητσοτάκη με αναφορά στην κόρη του και την κατοχή ΜΚΟ. Μόλις ενημερώθηκα ότι δεν ισχύει και ότι αυτό που έγραψα είναι ειδησεογραφικά λάθος και γι’ αυτό ζητάω συγνώμη σε όλες και όλους για την παραπληροφόρηση. Είναι προφανές ότι δεν κάνω κριτική στην κόρη του Μητσοτάκη, που όπως κάθε νέο παιδί θέλει να σπουδάσει και η οικογένειά της έχει την οικονομική δυνατότητα να τη στείλει στο εξωτερικό, αλλά στον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη, που την ίδια ώρα στερεί τη δυνατότητα σπουδών σε 40.000 μαθητές, για να τους δώσει πελατεία στα κολέγια. Είναι χυδαία πολιτική επιλογή του.
Και για να τελειώνει το παραμύθι, δεν είμαι σύμβουλος του κ. Τσίπρα και εκφράζω τις προσωπικές μου απόψεις. Είτε αυτές είναι σωστές, είτε είναι λάθος» έγραψε ο Νίκος Καρανίκας.

Σημειώνεται ότι στην αρχική του ανάρτηση ο Νίκος Καρανίκας, την οποία απέσυρε υποστήριζε, μεταξύ άλλων ότι «Η κόρη του Μητσοτάκη θα σπουδάσει ανθρωπιστικές σπουδές στις ΗΠΑ, για να δικαιολογήσει την ΜΚΟ την οποία κατέχει για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα και για την οποία έχει εισπράξει ήδη πάνω από 2 εκατ. ευρώ».

Την αρχική ανάρτηση του Νίκου Καρανίκα σχολίασε νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, κάνοντας λόγο για αθλιότητες και έναν «κατήφορο χωρίς τελειωμό», ενώ προειδοποίησε τον πρώην σύμβουλο του Αλέξη Τσίπρα με προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

«Θα αφήσω κατά μέρος αυτά που αφορούν πολιτικά πρόσωπα. Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς σε αυτά που μόλις αναφέρατε! Δυσκολεύεται κανείς να βρει λόγια που
να περιγράφουν το μέγεθος της αθλιότητας. Γνωρίζουμε ότι ο Πρωθυπουργός και η οικογένειά του αποτελούν στόχο του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η στρατηγική τους επιλογή, να πλήξουν τον χαρακτήρα του Πρωθυπουργού, τη σύζυγό του, τα παιδιά του. Αντιλαμβανόμαστε για τί μιλάμε; Στοχοποιείται ένα νέο κορίτσι, 18 χρονών, στην αφετηρία της ζωής του με πράγματα αχαρακτήριστα. Δεν έχει χαθεί απλώς το μέτρο. Μιλάμε για έναν κατήφορο χωρίς τελειωμό» τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου και πρόσθεσε:

«Υπάρχουν δύο θέματα: Πρώτα από όλα, σε τέτοιου είδους αθλιότητες και ανηθικότητες, είναι σαφές ότι από εδώ και πέρα τον λόγο θα τον έχει η Δικαιοσύνη. Στις δημοκρατίες, θεσμικά, οι πολίτες θωρακίζονται απέναντι σ’ αυτού του είδους τις αθλιότητες με τους κανόνες του Κράτους Δικαίου. Υπάρχει, όμως, και ένα άλλο ζήτημα. Ο κ. Καρανίκας ήταν ο Σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του πρώην Πρωθυπουργού. Είναι συνοδοιπόρος του από τα παλιά, από τα φοιτητικά τους χρόνια. Έχει περάσει μια ολόκληρη μέρα απ’ αυτό και θα το πω απλά: Δεν έχει βρεθεί κανένας να τον μαζέψει, δεν έχει βρεθεί κανένας να τον αποδοκιμάσει. Δεν θέλω να θυμίσω ότι σε περιπτώσεις όχι αντίστοιχες, -γιατί δεν υπάρχουν αντίστοιχες περιπτώσεις- που στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ξεφεύγουν από τους ηθικούς και αξιακούς κανόνες τοποθέτησης στο δημόσιο βίο, έχουμε θέση τι συμβαίνει. Αποδοκιμάζονται, διαγράφονται, απομακρύνονται αμέσως. Όχι για τέτοιου είδους αισχρότητας και αθλιότητας
θέματα. Και μια μέρα μετά, δεν έχει βρεθεί κανείς να αποδοκιμάσει ή να μαζέψει τον κ. Καρανίκα και αυτές τις αθλιότητες. Επιβεβαιώνεται ο φόβος μας ότι το χειρότερο από το να είσαι ανίκανος, είναι το να είσαι ικανός για όλα. Επιβεβαιώνεται ότι αυτός ο κατήφορος που έχει επιλέξει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ό,τι αφορά την πολιτική αντιπαράθεση, δεν φαίνεται να έχει τέλος».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr