Μετά την 6η Ιουλίου, όπου διακόπηκε ο εμβολιασμός τους από τα αδιάθετα εμβόλια, ακολούθησαν άδειες, φωτιές, όπου παρατηρήθηκε στασιμότητα, και τώρα, κατά την επιστροφή τους, όλο και περισσότεροι κλείνουν ραντεβού εμβολιασμού

Το ποσοστό των αρνητών εμβολιασμού σε Ελληνική Αστυνομία, Πυροσβεστικό και Λιμενικό Σώμα κυμαίνεται κατά μέσο όρο στο 10-15%, όπως επισημαίνουν υψηλόβαθμα στελέχη τους. Και τα ποσοστά εμβολιασμού κινούνται σε χαμηλά πλαίσια, ωστόσο την τελευταία εβδομάδα καταγράφεται μια αυξητική τάση.

Μετά την 6η Ιουλίου, όπου διακόπηκε ο εμβολιασμός τους από τα αδιάθετα εμβόλια, ακολούθησαν άδειες, φωτιές, όπου παρατηρήθηκε στασιμότητα, και τώρα, κατά την επιστροφή τους, όλο και περισσότεροι κλείνουν ραντεβού εμβολιασμού.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, τα ποσοστά εμβολιασμού στην Ελληνική Αστυνομία, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, είναι 61,53% εμβολιασμένοι, δηλαδή 33.841 αστυνομικοί, 28,47% ανεμβολίαστοι – 15.658 αστυνομικοί, υπάρχει και ένα ποσοστό 10% που είναι νοσήσαντες, δηλαδή 5.500 αστυνομικοί που είναι και αυτοί «ενεργοί». Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει από αυτούς που νόσησαν πόσοι θα θελήσουν να εμβολιαστούν όταν παρέλθει το 6μηνο από την ημέρα της νόσησής τους.

Στο Πυροσβεστικό Σώμα, το ποσοστό των εμβολιασμένων ανέρχεται σε 57% – 6.840 πυροσβέστες, 43% ανεμβολίαστοι – 5.169 πυροσβέστες, ενώ σε αυτούς που θεωρούνται ενεργοί είναι και αυτοί που έχουν νοσήσει.

Θυμίζουμε ότι 54 πυροσβέστες από την ΕΜΑΚ που δεν είχαν εμβολιαστεί λόγω άρνησης ή αμέλειας μετακινήθηκαν σε άλλες Πυροσβεστικές Υπηρεσίες και αντικαταστάθηκαν από 35, μετά από σχετική διαταγή του αρχηγού του Σώματος, Στέφανου Κολοκούρη.

Σημειώνεται ότι αξιωματικός στην Υγειονομική Υπηρεσία του Πυροσβεστικού Σώματος που ήταν φανατικός αντιεμβολιαστής απομακρύνθηκε από το συγκεκριμένο διοικητικό πόστο. Στο Λιμενικό Σώμα το 65% έχει εμβολιαστεί – 4.782 λιμενικοί και 35% δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, δηλαδή 2.574 λιμενικοί.

Οι… αρνητές

Υπάρχει ένα ποσοστό όμως της τάξης του 10-15% που προβληματίζει, καθώς πρόκειται για αμετάπειστους να εμβολιαστούν ακόμη και να κάνουν self test. Αναστολή εργασίας βέβαια για τους ένστολους δεν προβλέπεται, υποχρεωτικότητα σε self test εβδομαδιαίως είναι πολύ πιθανή.

Υπάρχουν και αρκετοί νέοι αστυνομικοί σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής το ποσοστό εμβολιασμού των οποίων είναι ακόμη χαμηλότερο, καθώς εκτιμούν ότι ο ιός δεν αποτελεί κίνδυνο για εκείνους.

Θα είναι οξύμωρο σχήμα ανεμβολίαστοι αστυνομικοί να κάνουν ελέγχους σε καταστήματα εστίασης για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού εργαζομένων και πελατών σε αυτά. Σημειώνεται ότι στην Αττική έχει εμβολιαστεί το 56% του αστυνομικού προσωπικού, ενώ στη Θεσσαλονίκη το 57%.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr