«Η λοίμωξη από τον κοροναϊό είναι παρά πολύ σοβαρή και αφήνει κατάλοιπα ακόμη και όταν την περνάμε ελαφριά», προειδοποίησε η κ. Γκάγκα

«Δεν θα βάλουμε κάποιον κάτω με το ζόρι να τον εμβολιάσουμε αν δεν θέλει, αλλά είναι σημαντικό να πείσουμε ότι πρέπει να εμβολιαστούμε, γιατί διαφορετικά οι πιθανότητες να κολλήσουμε είναι πολλές. Η λοίμωξη από τον κοροναϊό είναι παρά πολύ σοβαρή και αφήνει κατάλοιπα ακόμη και όταν την περνάμε ελαφριά».

Αυτό τόνισε η Μίνα Γκάγκα, πνευμονολόγος, συντονίστρια διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο Σωτηρία και πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

«Φοβόμαστε την επιστροφή από τις διακοπές»

«Τη φοβόμαστε την επιστροφή από τις διακοπές, πρέπει να προσέξουμε όλοι. Είναι καλό να κρατάμε τα μέτρα, να εμβολιαστούμε, να προσέχουμε πολύ τις επαφές μας και να κάνουμε διαγνωστικά τεστ αυτό το διάστημα», σημείωσε, λέγοντας ότι «η τάση στα νοσοκομεία είναι σαφώς αυξητική, αλλά η πίεση δεν είναι αυτή που είχαμε το φθινόπωρο ή την άνοιξη, αν και οι κλινικές είναι γεμάτες, και τα περιστατικά βαραίνουν».

Η κυρία Γκάγκα, σύμφωνα με την ertnews.gr, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο Ισραήλ και στη Δανία. Για το Ισραήλ – όπου είναι εμβολιασμένο πλήρως περίπου το 60% του πληθυσμού – είπε ότι υπάρχουν πολλά κρούσματα, αλλά οι νοσηλείες έχουν μειωθεί στο 1/3, γιατί ο εμβολιασμός προστατεύει.

Για τη Δανία, η πνευμονολόγος επισήμανε ότι επειδή έχει εμβολιαστεί πλήρως το 72% του πληθυσμού, ενώ το 4% έχει κάνει την πρώτη δόση και το 12% είναι παιδιά κάτω των 12 ετών, «ουσιαστικά έχει  σταματήσει να έχει κρούσματα και προβλήματα και από τα μέσα Σεπτεμβρίου θα άρει όλα τα μέτρα».

Η ίδια τάχθηκε υπέρ του εμβολιασμού των παιδιών, λέγοντας ότι η κίνηση αυτή θα τους επιτρέψει να έχουν μια φυσιολογική ζωή και θα προστατεύει την υγεία τους σε συνδυασμό με την τήρηση των μέτρων.

Αναφορικά με την τρίτη δόση, η συντονίστρια διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο Σωτηρία, σημείωσε ότι με το που θα ανοίξει η πλατφόρμα θα είναι καλό να την κάνουν ιδίως πιο μεγάλοι άνθρωποι για να είναι περισσότερο προστατευμένοι.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr