Η κυβέρνηση οφείλει να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να ολοκληρωθεί το συντομότερο ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ, ενισχύοντας ταυτόχρονα το πρόγραμμα με εξοπλισμό και ό,τι άλλο απαιτείται για την ομαλή λειτουργία του, σημειώνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ

Να μπει τέλος στην «ομηρία» των εργαζομένων στη «Βοήθεια στο Σπίτι», ζητά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης σημειώνοντας ότι «το πρόγραμμα προσφέρει διαχρονικά, μέσω των Δήμων, ανεκτίμητη στήριξη σε χιλιάδες ηλικιωμένους συνανθρώπους μας και σε ευπαθείς ομάδες».

Για τον λόγο αυτό, επισημαίνει ο κ. Σκουρλέτης «στην περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ διασφαλίσαμε όλους τους αναγκαίους πόρους για την ομαλή συνέχιση του προγράμματος και το θωρακίσαμε θεσμικά με την ένταξη του σε οργανικές μονάδες των ΟΤΑ α` βαθμού, προβλέποντας τη στελέχωση αυτών με μόνιμο προσωπικό.

»Παράλληλα ξεπεράσαμε πλήθος διοικητικών προβλημάτων, ώστε να υλοποιηθεί το 2019 διαγωνισμός μέσω ΑΣΕΠ, για την πρόσληψη του μόνιμου προσωπικού, ώστε να αρθεί η κατάσταση εργασιακής «ομηρίας» των τελευταίων 15 ετών και να διασφαλιστούν η εργασιακή προοπτική και τα δικαιώματα του υφιστάμενου προσωπικού του προγράμματος».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει ωστόσο ότι ενάμισι χρόνο μετά και παρά τις αυξημένες ανάγκες λόγω της πανδημίας η κυβέρνηση απέφυγε να στηρίξει το πρόγραμμα και συμπληρώνει:

«Είναι ξεκάθαρο ότι η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της ΝΔ προωθεί σε επίπεδο Δήμων την αποδιάρθρωση και τον τεμαχισμό των κοινωνικών δομών, ώστε να τις παραχωρήσει σε συγκεκριμένα ιδιωτικά συμφέροντα. Είναι αποκαλυπτικό ότι στην περίπτωση του «Βοήθεια στο Σπίτι», ακόμη και τα νέα αυτοκίνητα, που του παραχωρήθηκαν, αποσύρθηκαν μετά από λίγους μήνες».

Κλείνοντας ο Πάνος Σκουρλέτης αναφέρει ότι «οι κυβερνητικές επιλογές συνιστούν μια άκρως αντικοινωνική πολιτική. Η κυβέρνηση οφείλει να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να ολοκληρωθεί το συντομότερο ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ, ενισχύοντας ταυτόχρονα το πρόγραμμα με εξοπλισμό και ό,τι άλλο απαιτείται για την ομαλή λειτουργία του. Ο διαγωνισμός θα ενισχύσει το πρόγραμμα θέτοντας τέρμα στην ανασφάλεια των ωφελούμενων, αλλά και στο πολυετές καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας των 3.000 και πλέον συμβασιούχων εργαζομένων σ’ αυτό. Πλέον ζούμε μια άκρως κρίσιμη περίοδο για την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού μας. Η ενίσχυση του «Βοήθεια στο Σπίτι» είναι κάτι που το δικαιούνται οι εργαζόμενοι σ’ αυτό και το έχουν απόλυτη ανάγκη οι πολίτες που λαμβάνουν τις σχετικές υπηρεσίες».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr