Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ένα μοναδικό standing ovation για τους σωτήρες του Έρικσεν

Ένα μοναδικό standing ovation για τους σωτήρες του Έρικσεν

Η UEFA βράβευσε το ιατρικό επιτελείο της Δανίας και τον αρχηγό της Εθνικής ομάδας της χώρας, Σίμον Κιάερ στην διάρκεια της κλήρωσης του Τσάμπιονς Λιγκ. Ένα ξεχωριστό standing ovation για τους ανθρώπους που έσωσαν τον Κρίστιαν Έρικσεν

Το standing ovation αποτελεί μια ύψιστη μορφή αναγνώρισης από πλευράς κερκίδας προς τον παίκτη ή τον προπονητή που έδωσε το 100% για την ομάδα. Και είναι αναμφίβολα μια μοναδική στιγμή σ’ ένα παιχνίδι. Και ένα τόσο σημαντικό χειροκρότημα «συνοδεύεται» από μυριάδες συναισθήματα.

Είναι αναμφίβολα ένα βραβείο που για να το κερδίσει κάποιος χρειάζεται κάματος. Μπορεί ένα, δύο ή και τρία γκολ. Ενδεχομένως μια απόκρουση πέναλτι (αν η αναφορά έχει να κάνει με γκολκίπερ) ίσως κι ένα… ακατάπαυστο τρέξιμο με αμέτρητα τάκλιν σ’ ενα λασπωμένο τερέν.

Υπάρχουν όμως πιο σημαντικά πράγματα από τα γκολ, τα πέναλτι ή τα «μηχανάκια» στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Και δεν χωρά αμφιβολία πως το standing ovation προς τιμήν του ιατρικού επιτελείου της Δανίας, αλλά και του αρχηγού του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας, Σίμον Κιάερ φανερώνουν το μεγαλείο του ποδοσφαίρου.

Αποδεικνύει πόσο δυνατή μπορεί να είναι η σχέση του γιατρού μιας ομάδας με έναν παίκτη και ο Κρίστιαν Έρικσεν γνωρίζει πολύ καλά πως όλα είναι διαφορετικά χάρη στην παρέμβαση του Μόρτεν και του Άντερς Μπόεζεν.

Ευτυχώς είναι όλα διαφορετικά και το φως «πλημμυρίζει» την ζωή του διεθνούς μέσου, καθώς ο τρόπος που διαχειρίστηκαν οι δύο γιατροί την ανακοπή καρδιάς που υπέστη ο Έρικσεν, αποδείχθηκε σωτήριος.

Το όνομα του Δανού μέσου θα μείνει στην ιστορία του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2020, καθώς η εικόνα κατάρρευσης του Έρικσεν στην πρεμιέρα του EURO σόκαρε όλο τον κόσμο. Ο πολύπειρος μέσος έπεσε στον αγωνιστικό χώρο στο παιχνίδι με την Φινλανδία και όλοι «πάγωσαν». Οι εικόνες που έκαναν τον γύρο του κόσμου ήταν σοκαριστικές και ο πλανήτης προσεύχονταν για το θαύμα.

Το ιατρικό επιτελείο της Εθνικής ομάδας της Δανίας, τα αδέρφια Μπόεζεν (Μόρτεν και Άντερς), έτρεξαν για να βοηθήσουν τον Έρικσεν καθώς η σοβαρότητα της κατάστασης έγινε άμεσα αντιληπτή. Όλοι οι παίκτες καλούσαν απεγνωσμένα τους γιατρούς να μπουν στο γήπεδο.

Ο Έρικσεν είχε υποστεί ανακοπή καρδιάς και η προσπάθεια των γιατρών να κρατήσουν στην ζωή τον διεθνή μέσο ήταν τιτάνια και αγωνιώδης. Κι όλα αυτά την στιγμή που όλος ο κόσμος περίμενε με κομμένη την ανάσα, τα νεότερα για την κατάσταση του διεθνούς άσου.

Η επιστημονική κατάρτιση των δύο γιατρών αποδείχθηκε λυτρωτική για τον διεθνή άσο, καθώς εκείνα τα κρίσιμα λεπτά έγιναν οι κινήσεις που έπρεπε να γίνουν. Έγιναν αυτά που κράτησαν ζωντανό τον έμπειρο μέσο και δεν χωρά αμφιβολία πως ο Έρικσεν είναι σήμερα ζωντανός χάρη στην άμεση επέμβαση του ιατρικού επιτελείου της Εθνικής ομάδας της Δανίας.

Ήταν ασφαλώς πολύτιμη και η άμεση αντίδραση του Σίμον Κιάερ, καθώς ο αρχηγός της Δανίας αντιλήφθηκε άμεσα το μεγάλο πρόβλημα κι έτρεξε για να βοηθήσει τον συμπαίκτη του.

Η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία βράβευσε στην διάρκεια της εκδήλωσης για την κλήρωση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, το ιατρικό επιτελείο της Εθνικής ομάδας της Δανίας αλλά και τον Κιάερ και ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, εξήρε την διαχείριση του συμβάντος από τους δύο γιατρούς.

Εκείνα τα κρίσιμα 13 λεπτά, τα αδέρφια Μπόεζεν πήραν την κατάσταση στα χέρια τους. Πήραν την ζωή του Κρίστιαν Έρικσεν στα χέρια τους και όλα άλλαξαν. Η ανακοπή καρδιάς αντιμετωπίστηκε στον αγωνιστικό χώρο του Χάμπτεν της Κοπεγχάγης κι όχι σε κάποιο χειρουργείο νοσοκομείου.

Με χιλιάδες οπαδούς στις εξέδρες να παρακολουθούν. Με εκατομμύρια κόσμο να βλέπει από τις τηλεοράσεις. Δεν ακούγονταν ούτε οι ανάσες, παρά μόνο οι προσευχές.

Ο Κρίστιαν Έρικσεν αποχώρησε σε φορείο από τον αγωνιστικό χώρο του Χάμπτεν Παρκ και διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Κοπεγχάγης. Ο κόσμος όρθιος στις εξέδρες, χάριζε ένα standing ovation ζωής στον διεθνή μέσο της Δανίας.

Και σήμερα, ήταν σειρά για ένα άλλο ξεχωριστό standing ovation. Όλοι σηκώθηκαν για να χειροκροτήσουν τα αδέρφια Μπόεζεν αλλά και τον Κιάερ. Ο τελευταίος δεν μπορούσε να είναι στην εκδήλωση. Είναι όμως στην ζωή ο Κρίστιαν κι αυτό είναι που έχει σημασία.

Η ζωή στα χέρια δύο γιατρών και 13 λεπτά που έμοιαζαν με χρόνια. Η ζωή νίκησε, Κρίστιαν.

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024