Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Euroleague – Η κυριαρχία των Ελλήνων προπονητών

Euroleague – Η κυριαρχία των Ελλήνων προπονητών

Η ελληνική προπονητική συνεχίζει να προοδεύει στο ευρωπαϊκό μπασκετικό στερέωμα και οι αριθμοί το αποδεικνύουν και με το παραπάνω

Μπορεί το ελληνικό μπάσκετ να έχει χάσει ως έναν σημαντικό βαθμό την αίγλη που το χαρακτήριζε πριν μερικά χρόνια όμως αν υπάρχει κάτι για το οποίο μπορούμε να καυχηθούμε, είναι η παρουσία αρκετών Ελλήνων προπονητών στα ευρωπαϊκά κύπελλα και δη στην EuroLeague.

Μάλιστα, τη φετινή σεζόν έχουμε στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση τους περισσότερους προπονητές από ποτέ. Ο λόγος φυσικά για τους Γιώργο Μπαρτζώκα, Δημήτρη Πρίφτη, Γιάννη Σφαιρόπουλο και Δημήτρη Ιτούδη.

Πρόκειται για τέσσερις προπονητές κάθε άλλο παρά τυχαίους, αλλά για ονόματα που έχουν διαγράψει τη δική τους σημαντική πορεία στην προπονητική.

Οι συστάσεις είναι περιττές αλλά θα γίνουν προκειμένου να υπενθυμίσουμε το βεληνεκές καθενός από τα προαναφερθέντα ονόματα.

Μιλάμε για τον τωρινό προπονητή του Ολυμπιακού και πρώτο Έλληνα που κατακτάει την EuroLeague και μάλιστα με ελληνική ομάδα, τον Γιώργο Μπαρτζώκα ο οποίος μεταξύ άλλων έχει εργαστεί σε Μπαρτσελόνα, Χίμκι Μόσχας και Λοκομοτίβ Κουμπάν, με την τελευταία μάλιστα να προκρίνεται στο F4 του 2016.

Εν συνεχεία, ο Δημήτρης Πρίφτης που κι αυτός αποτελεί τον βασικό τεχνικό του έτερου ελληνικού συλλόγου της διοργάνωσης, του Παναθηναϊκού για χάρη του οποίου ολοκλήρωσε μια τετραετή θητεία στην Ούνικς Καζάν στη VTB League.

Έπειτα, έχουμε τους Έλληνες του εξωτερικού και τους πολλά επιτυχημένους Γιάννη Σφαιρόπουλο ο οποίος το 2018 ανέλαβε το τιμόνι της ιστορικής Μακάμπι Τελ Αβίβ, την οποία καθοδηγεί μέχρι και σήμερα, μετά από μία σπουδαία θητεία στον Ολυμπιακό την περίοδο 2014-2018, όπου συνδυάστηκε με δύο παρουσίες σε τελικούς EuroLeague.

Τελευταίος και ενδεχομένως πιο επιτυχημένος είναι ο Δημήτρης Ιτούδης. Όντας βοηθός του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στην κατάκτηση πέντε ευρωπαϊκών τίτλων με τον Παναθηναϊκό, ο Τρικαλινός τεχνικός μπήκε κατευθείαν στα βαθιά του πρώτου προπονητή αφού

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024