Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δικηγόρος ανεμβολίαστων υγειονομικών – Η αναστολή εργασίας παραβιάζει σημαντικά δικαιώματα

Δικηγόρος ανεμβολίαστων υγειονομικών – Η αναστολή εργασίας παραβιάζει σημαντικά δικαιώματα

Ο δικηγόρος Νίκος Διαλυνάς, ο οποίος εκπροσωπεί ανεμβολίαστους υγειονομικούς, μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» για το ζήτημα

Ανακοινώθηκαν από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, νέα περιοριστικά μέτρα που σφίγγουν τον κλοιό γύρω από τους ανεμβολίαστους και τη συμμετοχή τους στην κοινωνική ζωή.

Ταυτόχρονα, τόσο ο κ. Κικίλιας όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, μιλώντας στο MEGA, ξεκαθάρισε ότι από την 1η Σεπτεμβρίου όλοι οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί θα τεθούν σε αναστολή εργασίας άνευ αποδοχών.

Ο δικηγόρος Νίκος Διαλυνάς, ο οποίος εκπροσωπεί ανεμβολίαστους υγειονομικούς, μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» για το ζήτημα. Αφού ξεκαθάρισε ότι έχει εμβολιαστεί μια και είναι «άνω των 60 και έχω υποκείμενα προβλήματα», ανέφερε ότι εκπροσωπεί ανεμβολίαστους υγειονομικούς από τέσσερα νοσοκομεία, κάνοντας λόγο για τριψήφιο αριθμό, δίχως βέβαια να τον προσδιορίσει.

«Δεν θα κάνουμε αγωγές ή μηνύσεις. Στόχος μου να προστατέψω τους πελάτες μου από την αναστολή εργασίας. Προσφύγουμε στο ΣτΕ με επιχείρημα ότι εφόσον τηρούμε όλα τα μέτρα προστασίας, και αφού δεν υπάρχουν στα νοσοκομεία κρούσματα από υγειονομικούς, το να μην επιλέξεις ηπιότερα μέσα και να καταφύγεις στην αναστολή εργασίας άνευ αποδοχών, είναι παραβίαση του δικαιώματος εργασίας και παραβίαση της αρχής της αναλογικότητας» υπογράμμισε.

«Παίρνεις μια νοσηλεύτρια μονογονεϊκής οικογένειας ή μια νοσηλεύτρια που φροντίζεις δύο παιδιά και δύο γονείς κατάκοιτους, τη θέτεις σε αναστολή, χωρίς αποδοχές, επ’ αόριστον; Ενώ μπορούσε να την θέσεις σε άλλη υπηρεσία όπως τους άνδρες της ΕΜΑΚ» πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο κ. Διαλυνάς ισχυρίστηκε ότι η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού απαγορεύτηκε με την ψήφιση ενός κανονισμού της ΕΕ τον περασμένο Ιούνιο. «Το ξέρει κανένας;» διερωτήθηκε. Τόνισε, δε, ότι δεν υπάρχει ποσοστό για υπερμεταδοτικότητα από εργαζομένους νοσηλευτές στα νοσοκομεία, ενώ ανέφερε πώς ακόμα και τώρα υπάρχουν ανεμβολίαστοι υγειονομικοί στα εμβολιαστικά κέντρα.

Δείτε όσα είπε

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024