Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πέθανε ο ψηλότερος άνδρας στον κόσμο σε ηλικία 38 ετών - Από τι έπασχε

Πέθανε ο ψηλότερος άνδρας στον κόσμο σε ηλικία 38 ετών – Από τι έπασχε

Ο Ιγκόρ Βοβκοβίνσκι, Αμερικανός ουκρανικής καταγωγής, πάλευε για πολλά χρόνια με την ασθένειά

Ο ψηλότερος άνδρας των Ηνωμένων Πολιτειών, που έβλεπε τον κόσμο από ύψος 2 μέτρων και 35 εκατοστών, πέθανε την περασμένη Παρασκευή, σε ηλικία 38 ετών, στη Μινεσότα, ανακοίνωσε η μητέρα του μέσω του Facebook.

Ο Ιγκόρ Βοβκοβίνσκι, Αμερικανός ουκρανικής καταγωγής, πάλευε για πολλά χρόνια με την ασθένειά του: ένας όγκος του προκαλούσε υπερέκκριση αυξητικής ορμόνης. Για τον λόγο αυτό η οικογένειά του εγκαταστάθηκε, όταν ήταν ακόμη παιδί, στο Ρότσεστερ της Μινεσότα, μια πόλη των ΗΠΑ φημισμένη για τις άριστες ιατρικές υπηρεσίες της. Ο θάνατός του αποδίδεται σε καρδιολογικά αίτια.

Ο μικρός Ιγκόρ ήταν ήδη «μεγάλος» για την ηλικία του και, παρά τις θεραπείες, συνέχισε να ψηλώνει. Στα 27 του το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες τον αναγνώρισε ως τον ψηλότερο άνδρα στις ΗΠΑ.

Στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision το 2013 ο Ιγκόρ μετέφερε στα μπράτσα του στη σκηνή την εκπρόσωπο της Ουκρανίας. Ήταν όμως ήδη διάσημος από το 2009, όταν τον «εντόπισε» στο πλήθος ο Μπαράκ Ομπάμα, σε μια πολιτική συγκέντρωση. Ο γίγαντας, που φορούσε ένα μπλουζάκι με το σύνθημα «Ο μεγαλύτερος υποστηρικτής του Ομπάμα στον κόσμο», είχε έτσι την ευκαιρία να ανταλλάξει χειραψία με τον Δημοκρατικό πρόεδρο.

Σύμφωνα με το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, ο ψηλότερος άνθρωπος στον κόσμο σήμερα είναι ο Τούρκος Σουλτάν Κεσέν, με ύψος 2,51 μέτρα.

Ο ψηλότερος άνθρωπος όλων των εποχών ήταν ο Αμερικανός Ρόμπερτ Γουόντλου, που έφτασε τα 2,72 μέτρα. Έπασχε και εκείνος από υπερέκκριση αυξητικής ορμόνης και πέθανε το 1940, σε ηλικία μόλις 22 ετών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024