Ένα ιδιαίτερα αποκαλυπτικό βιβλίο πρόκειται να κυκλοφορήσει την Τετάρτη, με θέμα το προεδρικό ζεύγος της Γαλλίας. Οι αποκαλύψεις πρώην στενής φίλης της Μπριζίτ Μακρόν αναμένεται να ταράξουν το Μέγαρο των Ηλυσίων

Στις προθήκες των βιβλιοπωλείων βρίσκεται για ακόμη μία φορά η προσωπική ζωή του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν και της συζύγου του, Μπριζίτ – μια ερωτική ιστορία που εξακολουθεί να συγκινεί τους Γάλλους.

Την Τετάρτη πρόκειται να κυκλοφορήσει στη Γαλλία το αποκαλυπτικό βιβλίο «Αρκεί να είμαστε οι δυο μας» (Tant Qu’on est Tous les Deux) διά χειρός Γκαέλ Τσακαλόφ, πρώην φίλης της πρώτης κυρίας, στο οποίο περιγράφει τη σχέση του ζεύγους.

Σε χαρακτηριστικά αποσπάσματα που δημοσιεύει, λίγο πριν την επίσημη κυκλοφορία του βιβλίου η βρετανική «Telegraph», «η βιογραφία ρίχνει φως στη δυναμική της σχέσης του Γάλλου προέδρου με την κατά 24 χρόνια μεγαλύτερή του Μπριζίτ, την οποία ερωτεύθηκε όταν ήταν μαθητής της σε καθολικό σχολείο στη Βόρεια Γαλλία, σε ηλικία 15 ετών».

Το βιβλίο περιγράφει τη σχέση τους ως πολύ στενή. Η συγγραφέας, επικαλούμενη πηγές από το Μέγαρο των Ηλυσίων, σημειώνει πως ο Μακρόν δεν μπορεί να περάσει πολλή ώρα χωρίς να μιλήσει στη σύζυγό του, τη συμβουλεύεται σε όλες τις κινήσεις του, αλλάζοντας μάλιστα αποφάσεις που πήρε με τους συμβούλους του, αν το κρίνει αναγκαίο, γεγονός που προκαλεί τη δυσαρέσκεια των συνεργατών του.

«Δεν υπάρχει ποτέ μιάμιση ώρα που να περνάει χωρίς να μιλούν μεταξύ τους», γράφει η Τσακαλόφ, στην οποία η Μπριζίτ φαίνεται να έχει εκμυστηρευτεί πως ο Μακρόν σε ηλικία 17 ετών, της είχε πει: «Ό,τι κι αν κάνεις, εγώ θα σε παντρευτώ».

Όπως περιγράφει μάλιστα η συγγραφέας, το ζευγάρι φαίνεται να έχει τόσο μεγάλη ανάγκη να είναι συνεχώς μαζί, ώστε το γραφείο της Μπριζίτ είναι στο ισόγειο του Ελιζέ, ενώ του Μακρόν στον πρώτο όροφο, ώστε να μπορούν να συναντιούνται συνεχώς σε αυτά ή στους διαδρόμους.

Μάλιστα, όταν λείπουν σε ταξίδι, εκείνος της τηλεφωνεί διαρκώς και ανησυχεί όταν δεν μπορεί να τη βρει. Όπως αναφέρει η Τσακαλόφ σε συνέντευξή της: «Μοιράζονται το πρόγραμμά τους, οπότε ξέρουν πού βρίσκονται ανά πάσα στιγμή. Είναι πεπεισμένοι ότι το να είναι ζευγάρι ενδυναμώνει την ατομικότητά τους».

Μιλώντας στην «Telegraph», η συγγραφέας χαρακτηρίζει τη σχέση Μπριζίτ και Εμανουέλ ως «ρομαντική, τρυφερή, αλλά ταυτόχρονα και εγκεφαλική. Είναι και οι δύο τρομερά έξυπνοι και συνδέονται σε πολλά επίπεδα, αλλά είναι και ρομαντικοί χαρακτήρες […]. Το βιβλίο μου δεν είναι πολιτικό, είναι ένα βιβλίο για τον έρωτα», σημειώνει.

Η Τσακαλόφ, η οποία έχει βραβευθεί για άλλες πολιτικές βιογραφίες, ήταν επί πέντε χρόνια καλή φίλη της Μακρόν, την οποία γνώρισε ένα χρόνο πριν γίνει πρόεδρος ο σύζυγός της. Η συγγραφέας είχε πρόσβαση στο σπίτι των Μακρόν από το 2016, πριν εκείνος γίνει πρόεδρος και, στη συνέχεια. στο Μέγαρο των Ηλυσίων και έκανε πολλή παρέα μαζί τους.

Το προεδρικό ζεύγος προσπάθησε να μην κυκλοφορήσει το βιβλίο, όπως αναφέρει η εφημερίδα, εξηγώντας πως η συγγραφέας πρόδωσε τη φιλία τους: «Ανάμεσα στην αφοσίωση και την αλήθεια, επέλεξε το δεύ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr