Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γαλλία - Μάχη με τις φλόγες στο Σεν Τροπέ - Στον τόπο των επιχειρήσεων ο Μακρόν

Γαλλία – Μάχη με τις φλόγες στο Σεν Τροπέ – Στον τόπο των επιχειρήσεων ο Μακρόν

Το πύρινο μέτωπο μαίνεται από τη Δευτέρα ανεξέλεγκτο. Περίπου 100 σπίτια και ένα κάμπινγκ έχουν καεί. Οι αρχές τονίζουν ότι δεν υπάρχουν απώλειες ζωών.

Δραματικές ώρες ζουν οι κάτοικοι της νότιας Γαλλίας. Η φωτιά που ξέσπασε τη Δευτέρα (16/8) στην περιφέρεια Βαρ συνεχίζει για τρίτη ημέρα το καταστροφικό της έργο, καίγοντας χιλιάδες στρέμματα δάσους, σπίτια και περιουσίες. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια της νύχτας προσπάθησαν να την περιορίσουν στους λόφους πίσω από το παραλιακό θέρετρο Σεν Τροπέ, ωστόσο οι άνεμοι δεν ήταν σύμμαχός τους.

«Η φωτιά δεν είχε ακόμη τεθεί υπό έλεγχο », δήλωσε χαρακτηριστικά σήμερα το πρωί (18/8) ο τοπικός κυβερνητικός αξιωματούχος.

Σημειώνεται ότι στη μάχη έχουν ριχτεί 900 πυροσβέστες και αεροπλάνα. Οι αρχές κάλεσαν τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και τους τουρίστες να φύγουν από τα κάμπινγκ. Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, μετέβη χθες (17/8) στον τόπο των επιχειρήσεων από τη θερινή κατοικία του, που βρίσκεται σε κοντινή περιοχή, για να ευχαριστήσει τους πυροσβέστες για τις προσπάθειές τους. «Τα χειρότερα έχουν αποφευχθεί, πρέπει να παραμείνουμε όμως σε εγρήγορση. H κλιματική αλλαγή θα οδηγήσει σε περισσότερες τέτοιες πυρκαγιές», είπε ο Μακρόν σύμφωνα με το Reuters.

O πρόεδρος της κοινότητας Λα Μολ, Στέφαν Γκάντι, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι δεν έχουν χαθεί ζωές. Ωστόσο, έχουν καεί 100 σπίτια και 1 κάμπινγκ στην περιοχή. Τουλάχιστον ακόμη έξι κάμπινγκ στην περιοχή Βαρ εκκενώθηκαν.

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024