Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024
weather-icon 21o
Αποζημιώσεις παγετού – Που οφείλονται οι καθυστερήσεις στις πληρωμές

Αποζημιώσεις παγετού – Που οφείλονται οι καθυστερήσεις στις πληρωμές

Δεν πρέπει να ανησυχεί κανείς παραγωγός για την καταβολή της αποζημίωσής του, διαβεβαιώνει το ΥπΑΑΤ.

Καθυστερήσεις στην πληρωμή των προκαταβολών σε αγρότες που έχουν πληγεί από τον καταστροφικό παγετό της άνοιξης του 2021 έχουν σημειωθεί σε ορισμένες περιοχές τις χώρες, δημιουργώντας εύλογες απορίες αλλά και την έντονη ανησυχία των παραγωγών.

Οι καθυστερήσεις πληρωμής προκαταβολών σε ορισμένες περιοχές, οφείλονται – σύμφωνα με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στη μη αποστολή πορισμάτων προς την Κεντρική Υπηρεσία του Οργανισμού, λόγω δυσλειτουργιών συγκεκριμένων Υποκαταστημάτων του ΕΛ.Γ.Α.  Σύμφωνα με το ΥπΑΑΤ, υπάρχει μέριμνα και εγρήγορση ώστε οι δυσλειτουργίες αυτές να ξεπεραστούν άμεσα και να αποσταλούν τα σχετικά πορίσματα, ενημερώνοντας ότι ο ΕΛΓΑ, μόλις λαμβάνει οιοδήποτε πόρισμα, τόσο για τις ζημίες του «Παγετού, Άνοιξη 2021» όσο και για οποιαδήποτε άλλη ζημία, προχωρά είτε στην καταβολή προκαταβολής (για παγετό) είτε στην άμεση εξόφληση των παραγωγών (για άλλες ζημίες).

«Δεν πρέπει να ανησυχεί κανείς παραγωγός για την καταβολή της αποζημίωσής του, την οποία θα λάβει στο ακέραιο», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Να σημειωθεί ότι ήδη έχουν εκταμιευθεί από τις 12 Αυγούστου περίπου 40 εκατ. ευρώ για προκαταβολές σε δικαιούχους αποζημίωσης στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, καθώς και σε άλλες περιοχές της χώρας που είχαν πληγεί.

Την ίδια στιγμή η διαδικασία της πληρωμής προκαταβολών συνεχίζεται, αφού όσα πορίσματα προωθούνται από τα κατά τόπους Υποκαταστήματα του ΕΛΓΑ στην Κεντρική Υπηρεσία του Οργανισμού, «διεκπεραιώνονται άμεσα, καθώς υπάρχει η απαιτούμενη ταμειακή ρευστότητα και διασφάλιση των αναγκαίων κονδυλίων».

Sports in

Ο Ολυμπιακός κράτησε την Ελλάδα στο κυνήγι της 15ης θέσης

Η δεύτερη νίκη του Ολυμπιακού επί της Φερεντσβάρος κράτησε την Ελλάδα στο κόλπο για τη 15η θέση στο ranking της UEFA.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024