Το δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Ηρακλείου Αττικής αποφάσισε να "υιοθετήσει" τις ανάγκες του πυρόπληκτου δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού σε μια κίνηση έμπρακτης αλληλεγγύης. Μπορεί τις τεχνικές υπηρεσίες του αθηναϊκού δήμου να τις περιμένει πολύ δουλειά αλλά ο σκοπός είναι πολύ σημαντικός.

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής στηρίζει έμπρακτα τις πυρόπληκτες περιοχές και τους κατοίκους τους. Με εισήγηση της δημοτικής αρχής και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης αναλαμβάνει να συνδράμει στις δράσεις αποκατάστασης του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού και συγκεκριμένα την Τοπική Κοινότητα της Κοκκινομηλιάς (έπειτα από σχετική συμφωνία με τους ανθρώπους του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού).

Ενδεικτικά, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής θα βοηθήσει:

  • στέλνοντας τεχνικό κλιμάκιο που θα συμμετέχει στην καταγραφή των ζημιών στον συγκεκριμένο οικισμό και σε σημεία που θα υποδείξει ο Δήμος Ιστιαίας – Αιδηψού,
  • υποστηρίζοντας τη μελέτη αποκατάστασης του ιστορικού Ιερού Ναού Αγίων Ταξιαρχών της Κοκκινομηλιάς, ο οποίος έχει υποστεί σημαντικές φθορές από την πυρκαγιά
  • υποστηρίζοντας μελέτες για αποκατάσταση και ανάπλαση δημοσίων χώρων στην πυρόπληκτη περιοχή του Δήμου Ιστιαίας- Αιδηψού,
  • συγκεντρώνοντας υλικό για τα σχολεία του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού προκειμένου να υποστηριχθεί η εκπαιδευτική κοινότητα και να εκκινήσει το νέο σχολικό έτος σε όσο το δυνατό πιο ομαλές συνθήκες.

Παράλληλα, στην ίδια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής εκφράζει τις ευχαριστίες τους προς όλους τους πυροσβέστες, εθελοντές, διασώστες, αστυνομικές δυνάμεις, και τοπικές αρχές για την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλλαν στην κατάσβεση των πυρκαγιών και τη διάσωση πολιτών.

«Αυτή την στιγμή της ανάγκης, πρέπει όλοι όσοι έχουμε ρόλο και ευθύνη να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας που επλήγησαν από τις πυρκαγιές. Μαζί θα φτιάξουμε ξανά όσα πήρε η φωτιά, θα κάνουμε και πάλι όμορφο και πράσινο τον τόπο μας.

Αναλαμβάνουμε, λοιπόν, να συνδράμουμε τον Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού, γνωρίζοντας ότι και οι άλλοι δήμοι θα ακολουθήσουν το παράδειγμά μας, υιοθετώντας, τρόπω τινά, από μια τοπική κοινότητα των πυρόπληκτων περιοχών της χώρας», το σχόλιο του Νίκου Μπάμπαλου.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr