Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ράλι στη Wall Street «δια χειρός» FDA

Ράλι στη Wall Street «δια χειρός» FDA

Nέο ρεκόρ για τον δείκτη Nasdaq

Με θετικό πρόσημο έκλεισαν οι χρηματιστηριακοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, μετά από μια βδομάδα διακυμάνσεων, καθώς ο FDA  ενέκρινε την πρώτη κανονική άδεια κυκλοφορίας σε εμβόλιο Covid19.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 215,63 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,6% και έκλεισε στις 35.335,71 , ο S&P500 σημείωσε άνοδο 0,8% και έκλεισε στις 4.479,53 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq έκλεισε με κέρδη 1,5% στις 14.942,65 μονάδες.

H αγορά ανακάπτει μετά από μια εβδομάδα όπου οι επενδυτές μείωσαν τις θέσεις τους σε μετοχές και εμπορεύματα  και στράφηκαν στα ομόλογα, καθώς επικράτησε η ανησυχία ότι η κίνηση Fed μπορεί να διαταράξει  την  παγκόσμια οικονομία, η οποία πιέζεται ήδη από την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα.

Στα ύψη οι μετοχές των παρασκευαστών εμβολίων

Οι μετοχές των εταιρειών που παρασκευάζουν εμβολίων διαπραγματεύτηκαν υψηλότερα τη Δευτέρα, καθώς η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έδωσε πλήρη άδεια στο εμβόλιο Covid-19 της Pfizer.  Η μετοχή της Pfizer έκλεισε με κέρδη 2,48%, της BioNTech 9,58% και της Moderna 7,55%.

Η μετοχή Trillium Therapeutics εκτοξεύτηκε με άνοδο  188%, μετά την είδηση εξαγοράς της από την Pfizer. Θετικά αντέδρασε στην είδηση για την πλήρη άδεια στο εμβόλιο ο κλάδος των εταιρειών ταξιδιού και αναψυχής, με τις μετοχές Delta και American Airlines να κλείνουν με άνοδο 2% και 3% αντίστοιχα. Οι Carnival και Norwegian Cruise Lines έκλεισαν με κέρδη 4%.

Οι μετοχές του κλάδου ενέργειας ηγούνται των κερδών στο δείκτη S&P 500 καθώς η τιμή του πετρελαίου σημείωσε άνοδο τη Δευτέρα. Από το πλέον παρατεταμένο καθοδικό σερί από το 2019, στο μεγαλύτερο άλμα της από τον περασμένο Μάρτιο πήγε σήμερα η τιμή του. Οι Diamondback Energy, Occidental Petroleum έκλεισαν με κέρδη 6% και η Devon Energy 7%.

Οι επενδυτές έχουν το βλέμμα στραμμένο με ανυπομονησία στο οικονομικό συμπόσιο της Kansas City Fed, στο Τζάκσον Χολ του Γουαϊόμινγκ,για πιθανά σημάδια που θα έχουν να κάνουν με τα επόμενα βήματα της Ομοσπονδιακής Τράπεζας και την έναρξη του tapering. Η φετινή εκδήλωση θα γίνει μόνο διαδικτυακά ενώ μέχρι πρότινος το event θα ήταν μοιρασμένο σε ζωντανές και virtual ομιλίες.

Η τιμή του χρυσού εκτοξεύτηκε την Δευτέρα πάνω από το ψυχολογικό όριο των 1.800 δολαρίων ανά ουγγιά.

To Bitcoin ξεπέρασε σήμερα το επίπεδο των 50.000 δολαρίων, σημειώνοντας υψηλό τριμήνου, καθώς συνεχίζεται η ανάκαμψη της αγοράς κρυπτονομισμάτων.

Oι αποδόσεις της αγοράς των αμερικανικών ομολόγων παρουσίαζαν μεικτή εικόνα, με την απόδοση του 10ετους ομολόγου- τίτλος αναφοράς- να υποχωρεί στο 1,255%.

Για τον μήνα Αύγουστο, οι κυριότεροι δείκτες, με τα σημερινά στοιχεία, σημειώσουν μέτρια κέρδη. Ο δείκτης S&P 500 αυξήθηκε κατά 1,92%, ο Dow Jones κέρδισε 1,15% και ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 1,84%.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024