Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ - Ακυρώθηκε ιστορική συναυλία λόγω του κυκλώνα Χένρι

ΗΠΑ – Ακυρώθηκε ιστορική συναυλία λόγω του κυκλώνα Χένρι

Περίπου 60.000 θεατές αναμένονταν στη συναυλία, την ώρα που ο κυκλώνας, συνοδευόμενος από ανέμους που έπνεαν με ταχύτητα 120 χιλιομέτρων την ώρα, προσέγγιζε.

Η συναυλία που οργανώθηκε στο Σέντραλ Παρκ με αφορμή «την επανένωση» διάσημων καλλιτεχνών με το κοινό της Νέας Υόρκης, μιας πόλης που επλήγη σφόδρα από την πανδημία Covid-19, διακόπηκε χθες, υπό την απειλή του κυκλώνα Χένρι.

Την ώρα που ο Μπάρι Μανίλοου, ο οποίος συμμετείχε στην εκδήλωση μαζί με τους Μπρους Σπρίνγκστιν, Πάτι Σμιθ και Πολ Σάιμον, τραγουδούσε, μια φωνή ακούστηκε από τα μεγάφωνα να προτρέπει τους θεατές να κατευθυνθούν γρήγορα και με ψυχραιμία προς την κοντινότερη έξοδο, καθώς πυκνά σύννεφα είχαν καλύψει τον ουρανό.

Περίπου 60.000 θεατές αναμένονταν στη συναυλία, την ώρα που ο κυκλώνας, συνοδευόμενος από ανέμους που έπνεαν με ταχύτητα 120 χιλιομέτρων την ώρα, προσέγγιζε. Αναμένεται να φθάσει στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ αργότερα σήμερα.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα αναμένεται να πλήξουν το Λονγκ Άιλαντ, κοντά στη Νέα Υόρκη ή λίγο βορειότερα, στη Νέα Αγγλία, σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης κυκλώνων (NHC), το οποίο, ωστόσο, προβλέπει «εξασθένιση του κυκλώνα πριν από την άφιξή του».

Ο κυκλώνας προβλέπεται να παρακάμψει τη Νέα Υόρκη, όμως θα μπορούσε να προκαλέσει σφοδρές βροχοπτώσεις από χθες το βράδι.

Επομένως η συναυλία, που είχε ξεκινήσει στις 17.00 τοπική ώρα, διακόπηκε πρόωρα κι ενώ θεατές χόρευαν, χειροκροτούσαν και είχαν οργανώσει πικ νικ στο γρασίδι, έτοιμοι για ένα πεντάωρο μουσικό θέαμα.

Πλημμύρες στο Μπρούκλιν

Στο Μπρούκλιν πάντως της Νέας Υόρκης σημειώθηκαν σημαντικές πλημμύρες σύμφωνα με ΜΜΕ.

Μείνετε σπίτι, Νεοϋορκέζοι

Σε ένα τουίτ χθες, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκη Μπιλ ντε Μπλάζιο προέτρεψε τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους σήμερα και να χρησιμοποιούν τις δημόσιες συγκοινωνίες εάν θέλουν να μετακινηθούν.

Στις βορειοανατολικές ακτές των ΗΠΑ σημειώνονται έντονες βροχοπτώσεις.

Ο Χένρι απειλεί να φέρει θυελλώδεις ανέμους και ισχυρές βροχοπτώσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να προκαλέσουν πλημμύρες στην περιοχή, όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων.

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο δήλωσε: «Βιώνουμε την ηρεμία πριν από την καταιγίδα, κάτι που είναι παραπλανητικό ως προς το πόσο σοβαρή θα μπορούσε να είναι η κατάσταση. Η τροπική καταιγίδα Χένρι κατευθύνεται προς την πολιτεία της Νέας Υόρκης και αναμένεται να συνεχίσει προς τα βόρεια. Κονέκτικατ, Μασαχ ο υσέτη, Ρόουντ Άιλαντ κλπ.»

Εκατομμύρια άνθρωποι που αναμένεται να βρεθούν στη δίνη του τυφώνα έσπευσαν στα σούπερ μάρκετ για να προμηθευτούν κυρίως μπαταρίες και βενζίνη.

Στο ανατολικό Λονγκ Άιλαντ, στο θέρετρο του Χάμπτον, όπου διάσημοι όπως ο Πολ Μακάρτνεϊ, ο Άλεκ Μπάλντγουιν και η Γκουίνεθ Πάλτροου έχουν επαύλεις, οι κάτοικοι έσπευσαν σε σούπερ μάρκετ, κάβες και σε καταστήματα σιδηρικών από χθες νωρίς το πρωί.

Σε ένα σούπερ μάρκετ, τα ράφια είχαν αδειάσει από χαρτί τουαλέτας, χαρτοπετσέτες και άλλες προμήθειες. Τα αυτοκίνητα σχημάτιζαν ουρές σε βενζινάδικα, ενώ οι φακοί εξαντλήθηκαν από καταστήματα.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024