Αφγανιστάν – Τηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ-Ερντογάν – Η επιχείρηση εκκένωσης αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα
Ύψιστη προτεραιότητα αποτελεί η απομάκρυνση όσων έχουν ανάγκη να φύγουν από το Αφγανιστάν, συμφώνησαν Μέρκελ - Ερντογάν, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, προκειμένου να συζητήσουν τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν
Η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, τηλεφώνησε σήμερα στον πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, για να συζητήσουν την κατάσταση στο Αφγανιστάν, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.
Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι ύψιστη προτεραιότητα αποτελεί η απομάκρυνση όσων έχουν ανάγκη να φύγουν από το Αφγανιστάν, δήλωσε ο εκπρόσωπος.
Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, στη συνομιλία του με την καγκελάριο Μέρκελ, ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι τα τουρκικά στρατεύματα μπορούν να διατηρήσουν την ευθύνη για την ασφάλεια και τη λειτουργία του αεροδρομίου της Καμπούλ, υπό την προϋπόθεση ότι θα προκύψουν οι κατάλληλες συνθήκες.
Ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε ότι η νέα κυβέρνηση που θα συσταθεί στο Αφγανιστάν θα πρέπει να περιλαμβάνει και να εκπροσωπεί όλο τον αφγανικό λαό.
Και προσέθεσε ότι είναι απαραίτητο να αποτραπεί η ανθρωπιστική τραγωδία, ενόψει των προσφυγικών ροών που προέρχονται από το Αφγανιστάν, με την παροχή βοήθειας στις γειτονικές του Αφγανιστάν χώρες.
- Ο Σερκί στήριξε τον Ντινιέ – Η απάντηση του Γάλλου μεσοεπιθετικού σε ερώτηση για το πέναλτι στον Γιαμάλ
- Γνωρίστηκαν στο Αγγλία – Αργεντινή το 1986. Τέσσερις δεκαετίες μετά επέστρεψαν στον «τόπο του εγκλήματος»
- Τραγωδία στη Λέσβο: Νεκρές δύο γυναίκες σε τροχαίο – Στο ίδιο σημείο είχαν σκοτωθεί δύο νεαροί τον Μάιο
- Καβάλα: Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση κοντά στην Εγνατία Οδό στην Ελευθερούπολη
- Τον επικεφαλής της κρατικής εταιρείας ενέργειας προτείνει ο Ζελένσκι για νέο πρωθυπουργό
- Η αντιπρόεδρος της Αργεντινής ανεβάζει την… ένταση πριν τον ημιτελικό με την Αγγλία: «Φρένο στους εισβολείς» (pic)






