
Αφγανιστάν – Εφιάλτης για τις γυναίκες η ζωή υπό τους Ταλιμπάν
Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αφυπνίσουν την παγκόσμια γνώμη, για τον κίνδυνο που διατρέχει ο γυναικείος πληθυσμός του Αφγανιστάν οι γυναίκες της χώρας εξομολογούνται τις δικές τους σκληρές εμπειρίες.
Παρά τις διαβεβαιώσεις τους για σεβασμό στο ασθενές φύλο, οι Ταλιμπάν ήδη άρχισαν να τρομοκρατούν τις γυναίκες και δεν τους επιτρέπουν να βγουν από το σπίτι τους χωρίς τη συνοδεία αρσενικού μέλους της οικογενείας τους.
«Από τη μέρα που ήλθαν οι Ταλιμπάν στην Καμπούλ ζω μέσα στον τρόμο. Γιατί είμαι γυναίκα και δε μπορώ να βγω έξω χωρίς να είμαι καλυμμένη και χωρίς να με συνοδεύει ένας άντρας. Οι Ταλιμπάν πιστεύουν ότι οι γυναίκες δεν πρέπει να δουλεύουν, αλλά να μένουν στο σπίτι, ότι αυτός είναι ο κατάλληλος τόπος για τις γυναίκες» ανέφερε μια κάτοικος της Καμπούλ.
Οι ακραίοι ισλαμιστές περιπολούν στους δρόμους, κρατούν μαστίγια και αν δουν γυναίκα που δεν τηρεί το δικό τους αρρωστημένο πρωτόκολλο, τότε την τιμωρούν με απίστευτη σκληρότητα.
«Οι γυναίκες και τα κορίτσια εμφανίζονται μόνο στο παζάρι. Δε βγαίνουν από το σπίτι γιατί φοβούνται πως θα τις κακομεταχειριστούν αν βγουν έξω. Φοβούνται να βγουν από το σπίτι τους. Σας ζητώ να μας βοηθήσετε. Αν δε βοηθήσετε σήμερα τις γυναίκες του Αφγανιστάν, αν μας αγνοήσετε, να ξέρετε ότι ο κόσμος δεν θα το ξεχάσει» επισημαίνει μια άλλη Αφγανή.
Βέβαια οι Ταλιμπάν έχουν τελείως διαφορετική άποψη. «Η κατάσταση και η κανονικότητα έχουν αποκατασταθεί στην Καμπούλ. Υπάρχει ασφάλεια και βελτιώνεται ώρα με την ώρα» τόνισε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Σουχαΐλ Σαχίν.
Οι αρρωστημένες τακτικές των Ταλιμπάν απέναντι στις γυναίκες έχουν καταστήσει επιτακτική την ανάγκη να δραπετεύσουν από τη χώρα.
«Αν μείνουμε στο Αφγανιστάν θα ρισκάρουμε τη ζωή μας. Σκεπτόμαστε πώς θα σωθούμε, πώς θα φύγουμε. Αυτό σχεδιάζουμε. Μόλις βρούμε τον τρόπο θα φύγουμε. Αγαπώ τη χώρα μου, όλοι αγαπάμε τη χώρα μας, αλλά σε αυτή την κατάσταση η αγάπη δε μπορεί να κάνει τίποτα. Γιατί οι Ταλιμπάν κάνουν ό,τι θέλουν» προσθέτει η κάτοικος της Καμπούλ.
Για τον γυναικείο πληθυσμό η ζωή στο Αφγανιστάν έχει γίνει πλέον εφιάλτης.
Δείτε το ρεπορτάζ
- Κυκλοφόρησε το τρέιλερ της sci-fi ταινίας «The Dog Stars»
- Φάμελλος: Ο Μητσοτάκης αν διαφωνεί με τον Γεωργιάδη πρέπει να τον διώξει, αν συμφωνεί είναι επικίνδυνος
- Basketball Champions League: Το πρόγραμμα του Final 4 – Πότε παίζει η ΑΕΚ με τη Μάλαγα
- Ο Χρήστος Λούλης και η Λένα Παπαληγούρα μπαίνουν στο «Έχω παιδιά»
- Ο πόλεμος Πάπα-Τραμπ διχάζει τους Αμερικανούς καθολικούς
- Ιράν: Τα Στενά του Ορμούζ «πλήρως ανοιχτά» κατά τη διάρκεια της εκεχειρίας στον Λίβανο
