Ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος και η Ανθή Βούλγαρη μιλούν για την πρωινή ενημερωτική εκπομπή «Κοινωνία Ωρα Mega», η οποία επιστρέφει από την ερχόμενη Δευτέρα στις 05:00 το πρωί

Υστερα από μια επιτυχημένη χρονιά, η ενημερωτική εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και την Ανθή Βούλγαρη, σταθερή στο ραντεβού της με τους τηλεθεατές, επιστρέφει στη συχνότητα του Mega από την ερχόμενη Δευτέρα 23 Αυγούστου στις 05:00 το πρωί.

Το επιτυχημένο δίδυμο θα συνεχίσει να μεταφέρει με άποψη, αμεσότητα αλλά και χιούμορ όταν χρειάζεται την πρώτη ολοκληρωμένη εικόνα της επικαιρότητας αλλά και όλων των θεμάτων που μας απασχολούν (ειδικά σε μια περίοδο που ο Αύγουστος διέψευσε το σχετικό απόφθεγμα για τις ειδήσεις…).

Πολιτική, εθνικά θέματα, μεγάλα διεθνή γεγονότα, οικονομικά ζητήματα, αθλητισμός και οικολογία μπαίνουν στην ατζέντα της εκπομπής μαζί με ανταποκρίσεις από όλη την Ελλάδα. Δεν θα λείπουν βέβαια και οι εικόνες αισιοδοξίας, με θέματα που αφορούν όψεις της καθημερινότητάς μας, όπως και viral ειδήσεις από τα social media. Ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος και η Ανθή Βούλγαρη, λίγες ημέρες πριν από την πρεμιέρα, μίλησαν στο «Νσυν».

Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη του Ιορδάνη Χασαπόπουλου και της Ανθής Βούλγαρη στην Διονυσία Μαρίνου:

– Δεύτερη σεζόν πλέον για το «Κοινωνία Ωρα Mega». Τι αλλαγές θα δούμε στην εκπομπή; Υπάρχουν στοιχεία ανανέωσης;

Ιορδάνης Χασαπόπουλος: Ο,τι δεν ανανεώνεται, μαραίνεται και πεθαίνει. Υστερα από μια δύσκολη αλλά ομολογουμένως καλή χρονιά, φέτος θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε τον ενημερωτικό χαρακτήρα της εκπομπής και να προσθέσουμε ορισμένες ενότητες τις οποίες δεν καταφέραμε πέρυσι να αναδείξουμε όσο θα θέλαμε. Για παράδειγμα, φέτος η επικοινωνία με το κοινό και τα προβλήματα της καθημερινότητας θα είναι πιο συστηματική και πιο άμεση.

Ανθή Βούλγαρη: Θα προσθέσουμε στήλες που θα έχουν ως βασικό παρονομαστή την επικοινωνία με τους τηλεθεατές. Την προηγούμενη σεζόν είχαμε αναπτύξει μια δυνατή σχέση με τους τηλεθεατές και μας έστελναν πολλά μηνύματα και e-mail κατά τη διάρκεια της εκπομπής. Αυτή τη σχέση θα την αναπτύξουμε περισσότερο και θα την εξελίξουμε.

– Την περσινή σεζόν, η εκπομπή είχε πολύ καλές επιδόσεις στην τηλεθέαση και ειδικά στα νεανικά κοινά. Πώς νιώθετε γι’ αυτό; Ποια στοιχεία της εκπομπής θεωρείτε ότι εκτίμησαν;

Ι.Χ.: Ηταν η πρώτη δύσκολη μάχη που, κατά τη γνώμη μου, κερδήθηκε χάρη στην επιμονή και την υπομονή που δείξαμε και εμείς και το κανάλι στην ουσιαστική και έγκαιρη ενημέρωση. Τα νεανικά κοινά, αλλά και το σύνολο των τηλεθεατών, εκτός όλων των άλλων, εκτίμησαν την πολύ καλή σχέση που υπάρχει ανάμεσα σε μένα και την Ανθή. Επίσης εκτίμησαν ότι δεν κάναμε υπερβολές και λέγαμε τις ειδήσεις όπως ακριβώς είναι. Ενα άλλο στοιχείο που άρεσε πολύ είναι ο «φρέσκος αέρας», το κέφι και η αισιοδοξία που έφερε η εκπομπή στην πρωινή τηλεοπτική ενημέρωση. Μια ζώνη που τα τελευταία χρόνια έχει βαρύνει πολύ.

Α.Β.: Νιώθω ικανοποίηση ότι η δουλειά που κάναμε είχε την αποδοχή του κόσμου, κι αυτό αποτυπώθηκε σε πολύ καλά νούμερα τηλεθέασης. Στοίχημα της εκπομπής είναι να φέρουμε και τους νέους ανθρώπους πιο κοντά στην ενημέρωση, να μιλήσουμε στη δική τους γλώσσα, να τους αφουγκραστούμε και προσπαθούμε κι εμείς να κάνουμε update. Πέρα από ευγνωμοσύνη και ικανοποίηση αισθάνομαι και μεγάλη ευθύνη. Θεωρώ ότι εκτίμησαν το γεγονός ότι είμαστε αληθινοί και δεν προσπαθούμε να αλλοιώσουμε την εικόνα των γεγονότων και να μιλήσουμε με δημοσιογραφικά κλισέ.

– Τι κρατάτε από την πρώτη σας σεζόν στον αέρα του Mega της νέας εποχής;

Ι.Χ.: Κρατάμε την αγάπη των τηλεθεατών, με την οποία από τις 5.30 κάθε πρωί μάς αγκάλιασαν και μας στήριξαν. Καταφέραμε να πείσουμε πολλούς τηλεθεατές ότι η πρωινή παρέα μας είναι η καλύτερη και πως αξίζει να ξυπνούν νωρίς το πρωί και να πίνουμε μαζί τον καφέ μας. Τους κρατάμε συντροφιά με γρήγορη, έγκυρη, σφαιρική και χωρίς σκοπιμότητες ενημέρωση. Ο,τι συμβαίνει στην Ελλάδα και στον κόσμο και αυτά που περιμένουμε να φέρει η καινούργια ημέρα.

Α.Β.: Το πρώτο πράγμα που εισπράξαμε όταν ήρθαμε στο Mega είναι η άμεση ενσωμάτωση στη μεγάλη ειδησεογραφική ομάδα του καναλιού αλλά και η πολύ καλή συνεργασία με όλους τους συναδέλφους. Ο ενημερωτικός τομέας του Mega βασίζεται σε αυτό και όπως όλοι γνωρίζουμε οι επιτυχίες έρχονται από την ομαδική δουλειά. Από την άλλη η εμπιστοσύνη που μας έδειξε από την αρχή η διοίκηση του καναλιού και προσωπικά ο πρόεδρος κ. Μαρινάκης μάς έκανε να αισθανθούμε ότι βρισκόμαστε σε ένα εξαιρετικά φιλόξενο περιβάλλον. Αυτό κρατάμε και αυτό τιμούμε.

– Η επικαιρότητα αναμένεται να είναι σφοδρή και φέτος, και μάλιστα με το καλημέρα σας. Η επόμενη μέρα των πυρκαγιών και ο κορωνοϊός απασχολούν το κοινό. Εσείς πώς θα τα διαχειριστείτε όλα αυτά;

Ι.Χ.: Οπως τα διαχειριστήκαμε και στην περσινή σεζόν που ήμασταν κλεισμένοι μέσα, χωρίς καλεσμένους στο στούντιο, και μάλιστα χωρίς να έχει έρθει καν το εμβόλιο. Το μυστικό μας είναι πως δίνουμε μεγάλο βάρος στα καθημερινά προβλήματα της κοινωνίας, τα αναδεικνύουμε, όπως και τις καταγγελίες των τηλεθεατών. Γιατί η αλήθεια βρίσκεται στην κοινωνία και στη διαχείριση της καθημερινότητας του πολίτη.

Α.Β.: Με σοβαρότητα, αντικειμενικότητα, ψυχραιμία και όπου χωράει θα προσπαθήσουμε να βρούμε μια νότα αισιοδοξίας. Στόχος μας είναι να ακούγονται όλες οι φωνές πάνω σε ένα ζήτημα, καθώς αυτό έχει σημασία, ώστε ο τηλεθεατής να έχει τη συνολική εικόνα.

– Ο ανταγωνισμός αναμένεται να είναι μεγάλος, για ακόμα μία χρονιά, στην πρωινή ενημερωτική ζώνη. Ποια νομίζετε ότι είναι τα «όπλα» της εκπομπής για να επικρατήσετε;

Ι.Χ.: Εδώ και αρκετά χρονιά η πρωινή ενημέρωση δίνει το στίγμα της ημέρας. Καθορίζει την ατζέντα τόσο στα πολιτικά όσο στα κοινωνικά αλλά και τα οικονομικά θέματα. Εμείς αυτό προσπαθήσαμε πέρυσι να κάνουμε. Να γίνουμε σημείο αναφοράς στην πρωινή ενημέρωση της τηλεόρασης. Αυτό θα κάνουμε και φέτος με τη βοήθεια όλων. Των δημοσιογράφων συναδέλφων αλλά και των τεχνικών μας.

Α.Β.: Φέτος ξεκινάμε νωρίς ημερολογιακά και καθημερινά θα λέμε την πρώτη καλημέρα στις 5 το πρωί. Για τους τηλεθεατές που ζητούν να ενημερωθούν πριν φύγουν για τη δουλειά θα είμαστε σταθερά εκεί και θα μεταδίδουμε κάθε είδηση που ενδιαφέρει. Τα βασικά μας «όπλα» είναι η χημεία με τον Ιορδάνη, η αμεσότητα με τον κόσμο και το γεγονός ότι ο κόσμος θέλει να ακούει πολλές γνώμες για να βγάζει μόνος του τα συμπεράσματα.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr