Ο κοροναϊός δεν υποχωρεί και έτσι παίρνονται νέα μέτρα σχετικά με τις αθλητικές δραστηριότητες.

Ο κοροναϊός επιμένει και έτσι το υπουργείο Υγείας παίρνει νέα μέτρα σχετικά με τη συμμετοχή ανεμβολίαστων σε αγώνες μαζικού αθλητισμού. Σύμφωνα με ανακοίνωση, σε τέτοιους μαζικούς αγώνες (όπως αγώνες δρόμου, για παράδειγμα) θα συμμετέχουν μόνο εμβολιασμένοι, ενώ θα υπάρχει ένα ποσοστό 5% που θα μπορούν να είναι ανεμβολίαστοι αλλά με αρνητικό PCR 48 ωρών ή rapid test 24 ωρών.

Η εξαίρεση γίνεται για να μην στερείται το δικαίωμα συμμετοχής σε όσους δεν μπορούν να εμβολιαστούν για ιατρικούς λόγους ή λόγω ηλικίας.

Η σχετική ανακοίνωση

«Μετά από αίτημα του Υφυπουργείου Αθλητισμού η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας αποφάσισε κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης (19/8/2021), σχετικά με τη διεξαγωγή αγώνων μαζικού αθλητισμού (με περισσότερους από 300 αθλητές) από 1/9/2021 να συμμετέχουν μόνο εμβολιασμένοι κατά ποσοστό τουλάχιστον 95% και έως ποσοστό 5% να επιτρέπονται ανεμβολίαστοι ώστε να μην στερείται το δικαίωμα συμμετοχής σε όσους δεν μπορούν να εμβολιαστούν για ιατρικούς λόγους ή λόγω ηλικίας. Οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να έχουν αρνητικό PCR 48 ωρών ή rapid test 24 ωρών».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr