Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός - «Οι ασθενείς στις ΜΕΘ είναι δεκαπλάσιοι από ό, τι ένα χρόνο πριν»

Κοροναϊός – «Οι ασθενείς στις ΜΕΘ είναι δεκαπλάσιοι από ό, τι ένα χρόνο πριν»

Ο Ηρακλής Τσαγκάρης, καθηγητής Πνευμονολογίας – Εντατικής του Πανεπιστημίου Αθηνών εμφανίστηκε ιδιαίτερα απαισιόδοξος για την πορεία του κοροναϊού στη χώρα.

Ο κοροναϊός επιμένει να «πολιορκεί» τη χώρα, ενώ ο Ηρακλής Τσαγκάρης, καθηγητής Πνευμονολογίας – Εντατικής Πανεπιστημίου Αθηνών, έκρουσε τον «κώδωνα» του κινδύνου για τον αριθμό των διασωληνωμένων σε ΜΕΘ.

Ο καθηγητής υπογράμμισε, σε παρουσία του στην ΕΡΤ, την ανησυχία του για την αύξηση των κρουσμάτων και των νοσηλειών σε ασθενείς που δεν έχουν εμβολιαστεί έναντι του κοροναϊού. «Αν στο τέλος Αυγούστου ξεκινάμε με τέτοια νούμερα, κανείς δεν ξέρει πώς θα συνεχίσουμε», είπε χαρακτηριστικά ο Ηρακλής Τσαγκάρης.

Η αύξηση σε σχέση με πέρσι

«Πολλοί συνάδελφοι περιγράφουν την πανδημία σαν μια σειρά από συνεχόμενα σπριντ. Φαίνεται ότι ένα καινούργιο σπριντ αρχίζει. Έχουμε πάνω από 280 ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας της χώρας. Είναι δεκαπλάσιοι από ότι ήταν ένα χρόνο πριν», δήλωσε στην εκπομπή «Από τις Έξι» κ. Τσαγκάρης, θέλοντας να περιγράψει την δραματική κατάσταση που επικρατεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας στα τέλη καλοκαιριού. Για να δώσει, μάλιστα, έμφαση στα λεγόμενά του διευκρίνισε ότι στην εντατική του νοσοκομείου όπου εργάζεται «το 100% των ασθενών είναι ανεμβολίαστοι, ηλικίας από 42 έως 82 ετών».

Νέα έκκληση για εμβολιασμό και τήρηση των μέτρων προστασίας

«Το καινούργιο στέλεχος του ιού (σ.σ. μετάλλαξη Δέλτα) αλλάζει τελείως τα δεδομένα τα οποία είχαμε συνηθίσει. Δύο είναι οι σταθερές στις οποίες με επιμονή πρέπει να στηρίξουμε. Το ένα είναι τα μέτρα προστασίας, το άλλο είναι ο καθολικός εμβολιασμός», πρόσθεσε.

Απαντώντας στο κατά πόσο ανησυχεί τους επιστήμονες το άνοιγμα των σχολείων στις 13 Σεπτεμβρίου ο Καθηγητής Πνευμονολογίας τόνισε ότι σαφώς και τους προβληματίζει. «Θα πρέπει κανείς να μην αυτοσχεδιάζει. Υπάρχει μία έκκληση στους γονείς να ακολουθούν τις οδηγίες». Αυτό γιατί η επιστροφή των παιδιών στα σχολεία δεν θα πρέπει να συνδυαστεί με αύξηση σε άλλες ηλικίες.

Σχολιάζοντας το θέμα του εμβολιασμού του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού ο κ. Τσαγκάρης ήταν κατηγορηματικός λέγοντας ότι «προφανώς εμείς ως υγειονομικοί θα πρέπει να φροντίσουμε ώστε να μειώσουμε την πίεση στους νοσηλευόμενους που έχουμε», ενώ για όλους όσοι μένουν ανεμβολίαστοι είπε «δυστυχώς να μπουν σε αναστολή».

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024