Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν δήλωσε ότι δεν ευθύνονται για το χάος και τους θανάτους που σύμφωνα με τον ίδιο έλαβαν χώρα μέσα στο αεροδρόμιο της Καμπούλ

Οι Ταλιμπάν «κρατάνε» τον λόγο τους, υποστηρίζει ο εκπρόσωπός τους στο Reuteurs, και στηρίζουν τις ξένες δυνάμεις να απομακρύνουν τους πολίτες τους από τη χώρα.

«Διευκολύνουμε παρέχοντας ασφαλή έξοδο όχι μόνο για τους ξένους αλλά και για τους Αφγανούς», πρόσθεσε.

«Εμποδίζουμε κάθε μορφή βίας μεταξύ Αφγανών, ξένων και Ταλιμπάν στο αεροδρόμιο», σημείωσε και δήλωσε πως για τις εικόνες χάους δεν ευθύνονται οι ίδιοι, προσθέτοντας πως όλοι οι θάνατοι σημειώθηκαν μέσα στο αεροδρόμιο.

Τι είχε δηλώσει ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ

Τα αμερικανικά στρατεύματα δεν έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν προκειμένου να φθάσουν άνθρωποι στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, για να φύγουν, διότι είναι επικεντρωμένα στο να εγγυώνται την ασφάλεια του διαδρόμου προσγείωσης απογείωσης, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντι Όστιν.

«Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να συνεχίσουμε να προσπαθούμε και να αποφεύγουμε το ενδεχόμενο σύγκρουσης και να δημιουργούμε περάσματα προκειμένου να φθάσουν στον διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης. Δεν έχω τη δυνατότητα να βγω έξω και να επεκτείνω τις επιχειρήσεις αυτή τη στιγμή στην Καμπούλ», είπε ο Όστιν σε δημοσιογράφους από το Πεντάγωνο.

Ο Όστιν είπε, επίσης, ότι υπάρχουν περίπου 4.500 Αμερικανοί στρατιωτικοί στην Καμπούλ και δεν έχουν σημειωθεί «εχθρικές αλληλεπιδράσεις με τους Ταλιμπάν, ενώ οι γραμμές επικοινωνίας μας με τους διοικητές των Ταλιμπάν παραμένουν ανοικτές».

«Ακούμε πληροφορίες για ανθρώπους που διώχνονται από τα σημεία ελέγχου. Πήγαμε εκεί και επισημάναμε στους Ταλιμπάν ότι εάν έχουν τα κατάλληλα έγγραφα, θα πρέπει να τους επιτρέπεται να περνούν. Κι αυτό λειτουργεί καλύτερα σε σύγκριση με πριν, εξήγησε ο Όστιν.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr