Την κυβέρνηση κατηγορεί με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ για την αμυντική συμφωνία Τουρκίας - Βόρειας Μακεδονίας, υποστηρίζοντας ότι οφείλεται στην «αδυναμία της κυβέρνησης Μητσοτάκη να προασπίσει τα εθνικά μας συμφέροντα, εξαιτίας των εσωτερικών της αντιφάσεων»

«Η αδυναμία της κυβέρνησης Μητσοτάκη να προασπίσει τα εθνικά μας συμφέροντα, εξαιτίας των εσωτερικών της αντιφάσεων, αντικατοπτρίζεται στην επέκταση της επιρροής της Τουρκίας στην περιοχή, όπως πιστοποιεί η πρόσφατη αμυντική συμφωνία της Βόρειας Μακεδονίας με την Τουρκία», επισημαίνει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η Κουμουνδούρου, μάλιστα, θέτει και ένα ρητορικό ερώτημα: «Πώς άλλωστε θα μπορούσε να προωθήσει τα εθνικά συμφέροντα στη Βόρεια Μακεδονία ο κ. Μητσοτάκης που δεν φέρνει 3 συμφωνίες για κύρωση εδώ και δύο χρόνια, υπό το φόβο του κ. Σαμαρά;».

Ανάξια σχολιασμού

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η δήλωση του κυβερνητικού εκπρόσωπου ότι η κυβέρνηση «παρακολουθεί» την αμυντική συμφωνία Τουρκίας – Βόρειας Μακεδονίας «είναι τουλάχιστον ανάξια σχολιασμού, τη στιγμή που η ίδια η κυβέρνηση υπονομεύει οποιαδήποτε δυνατότητα ανάπτυξης στρατηγικής σχέσης με τη Βόρεια Μακεδονία, αφήνοντας έτσι διάπλατα ανοιχτό το πεδίο για την Τουρκία».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίρευσης, τέλος, υπενθυμίζει στην κυβέρνηση ότι ο λόγος που υπάρχει ήδη αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Βόρειας Μακεδονίας, ανάληψη της αεράμυνάς της από ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη, εκπαίδευση ειδικών δυνάμεων, αλεξιπτωτιστών και δυτών, εκπαίδευση στην κυβερνοάμυνα και κοινές ασκήσεις των δύο χωρών, «είναι η Συμφωνία των Πρεσπών».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr